home   

    sitemap    

    search    

     help     

   guestbook   

     contact     

 

 
 
 
 
 

 

 

This page in Danish
Se dansk version af denne side: Afrika i Danmark


Africa webStore


Please note: This site is a free service and not responsible for changes in programme, errors or cancelled events.

 

 

African events
Do you know of an upcoming African event (in Denmark) that should be advertised here? I can’t promise to add everything, but send me a line and I will take a look at it.

Share on Facebook

Africa in Denmark

Welcome to your primary source for African activities in Denmark. Denmark has a small, but active African community. There is a lot of "Africa" going on in Denmark ...if you are open and ready for it! This page is a mini-portal where you can stay updated with what's currently going on + links to the African network. Enjoy!

Calendar of African events - Now in Denmark:

   
Samba - fransk film om immigrant fra Senegal

Samba - fransk film om immigrant fra Senegal

Instruktørparret bag ’De urørlige’ er tilbage – og det samme er denne films stjerne, Omar Sy, der her spiller den senegalesiske immigrant Samba (det hedder han skam), som har arbejdet i Frankrig i ti år, men som stadig ikke har orden i sine papirer. Her kommer socialrådgiveren Alice (Charlotte Gainsbourg) ind i billedet. Hun bør kunne hjælpe ham med at indfri hans kokkedrømme, men også hun har sit at trækkes med, inklusive et nyligt nervesammenbrud. Alices kollega sørger for at advare hende imod at involvere sig personligt i sin klients skæbne, men Samba rører noget i hende… Premiere 16. april

Venue: Danske biografer
More information: Grand: SambaTimbuktu - prisbelønnet film i Grand

Timbuktu - prisbelønnet film i Grand

Guldpalme- og Oscarkandidaten 'Timbuktu' udspilles i det nordlige Mali, hvor jihadister har taget magten - og med dem Sharia-lovgivningen. Rygning forbydes, det samme gør musik. Og børnene får ikke engang lov til at spille fodbold. I sansemættede, lyriske billeder oplever vi på klos hold, hvordan et samfund tvinges i knæ af islamiske ekstremister, der ikke gebærder sig meget anderledes end de nyhedsaktuelle Boko Haram. Da Abderrahmane Sissako skrev filmen var det dog steningen af et ungt, ugift par i Mali, der var afsættet, men dermed stoppede rædslerne som bekendt ikke - hverken i Mali eller Nigeria. I Cannes var 'Timbuktu' en af de mest kritikerroste film og den blev belønnet med både Prix François Chalais og den økumeniske pris.

Date: Thursday 30 April 2015
Venue: Grand Teatret (Mikkel Bryggers gade, Kbh K)
More information: Grand: TimbuktuForelæsning: Peace, Conflict and the Private Sector III

Consilium is happy to invite you to the third - and final - event on the role of the private sector in peace and conflict settings. The last talk will be given by Peer Schouten from the Danish Institute of International Studies/Centre African Studies Centre, Leiden, on: "Transnational circulation and (dis)order in volatile environments: logistics, private security, and roadblock economies in Eastern Congo." The lecture will take place in room 36.01.06 at the Faculty of Social Sciences (CSS) on April 30th at 5pm.

Date: Thursday 30 April 2015  Time: 17 - 18:30
Venue: Faculty of Social Sciences (CSS) (Øster Farimagsgade 5, 1353 København K)The Enclave - Congo videoinstallation, Louisiana

The Enclave - Congo videoinstallation, Louisiana

Ét værk i tummelen af tusind betog beskuerne på Venedig Biennalen i 2013: Den Irske Pavillon, som var ramme om kunstneren Richard Mosses skræmmende og ubehageligt vedkommende videoværk The Enclave om krigen i Congo. Folk gik småsnakkende ind i videoprojektionernes billedhav og forlod det igen, stumme af rædsel. Vi ser militære konflikter og overgreb på civile udspille sig dagligt i sendefladen, men i Mosses kombination af kunstneriske og dokumentariske metoder bliver det hele endnu værre. Han bruger en særlig militær overvågnings- film, der forvandler landskabernes grønne farver til lysende pink. Med denne blanding af æstetik og konfrontation lykkes det Mosse (f. 1980 i Irland) at kalde konflikterne til live i et andet lys end det journalistiske – man sænker på umærkelig vis paraderne, fordi det hele foregår på et kunstmuseum – og er derfor så meget mere modtagelig og sårbar, når rædslen melder sig.

Læs også Peter Tygesens kritik af udstillingen Lyserød rædsel

Date: Thursday 5 February - Monday 25. May 2015
Venue: Louisiana (Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk)
More information: Louisiana: Richard MosseMariam Koné (Mali) - Spot Festival

Den malinesiske sangerinde var en del af showcasen “SPOT on Mali Music” i 2014, og i år har ROSA og Det Jyske Musikkonservatorium inviteret hende op til SPOT Festival. Med sit første solo album: “Dakan” (Destiny) dykker Mariam ned i hendes kærlighed til poesi og musik. Hun synger om kærlighed, liv, glæde og dybe mysterier. Hendes musik blander de Soninko-Fulani musikalske traditioner i Mali med den moderne følsomhed. Præsenteres i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium og SPOT on Mali Music

Date: Thursday 30 April - Sunday 3. May 2015  Time: Endnu ikke programsat
Venue: Spot festival, Århus
More information: Spot Festival: Mariam KonéBassekou Kouyaté (Mali) - Global

Bassekou Kouyaté (Mali) - Global

Ngoni mesteren fra Mali er tilbage.

Date: Saturday 2 May 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Price: 150
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Global: Bassekou KouyateEmmanuel Arts fundraising, Roskilde

Emmanuel Arts er en velgørenhedsforening, som har startet en skole, et skills center, for gadebørn i Kenya. Her bliver de blandt andet undervist i at lave unik kunst ud af bananblade, som de kan sælge og leve af i stedet for at tigge og samle skrald på gaden. Fundraising koncerten i Roskilde på Musicon den 16. maj kl 19.00 vil have forskellige fede bands og performances på programmet

Date: Saturday 16 May 2015  Time: 19
Venue: Bagtæppet 8 (Smedjen, Roskilde)
More info on FacebookDawda Jobarteh, Global

Dawda Jobarteh, Global

Dawda Jobarteh er en fremtrædende international profil på det vestafrikanske strengeinstrument kora, hvis tradition han både viderefører og peger i helt nye retninger. I 2011 udkom hans debutalbum Northern Light Gambian Night, der høstede store anmelderroser og blev udvalgt som en af årets ti bedste udgivelser af det anerkendte britiske musikmagasin Songlines. Gambiansk-fødte Dawda har gennem mange år boet i Danmark, hvor han har spillet med navne som Pierre Dørge’s New Jungle Orchestra, Moussa Diallo og senest jazz-trommeslageren Stefan Pasborg i duoen Dawda & Pasborg. Senere i år udgiver han langt om længe sit andet soloalbum, som han sammen med sit fremragende band vil give smagsprøver på denne aften.

Date: Saturday 16 May 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Price: 90
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Global: DawdaCouleur Café 2015

Couleur Café 2015

Afrikansk én-dags festival i Nørrebrohallen. Live musik, afrikansk marked, aktiviteter for børn, god mad og drikke.

Date: Saturday 23 May 2015  Time: 12 -21
Venue: Nørrebrohallen (Kbh N)
Price: 20,- (gratis for børn)
More info on FacebookTabanka Djazz (Guinea-Bissau) - Pumpehuset

Tabanka Djazz (Guinea-Bissau) - Pumpehuset

Tabanka Djaz, originally from Guinea-Bissau, was formed in 1988 and celebrate last year their 26`th anniversary of their first album”Tabanka(1990)”. Their sucess, both national and international has lead them to extensive touring in Portugal, Angola, Mozambique, Senegal, France, Luxembourg, Holland, USA, Cap Vert, among other countries.

Date: Friday 29 May 2015  Time: 21
Venue: Pumpehuset (Studiestræde 52, Kbh K)
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Pumpehuset: Tabanka DjazThe African Queen DK Beauty contest

Neti Events invites you to An African Affair. Let's unite in style to celebrate The African Queen/Dk 2015/16 beauty contest

Date: Saturday 30 May 2015  Time: 19 - 05
Venue: Lions & Barrels ( Øster Allé 46, Kbh Ø)
Price: 180
More info on FacebookDamily (Madagascar) - Global

I den sydvestlige del af Madagaskar bor fiskere, guldgravere og kvægavlere side om side. Til trods for deres vidt forskellige livsstile er der er én ting, der samler dem - nemlig den svimlende guitardrevne dansemusik kaldet tsapiky. Et af genrens absolut største navne er guitaristen Damily og hans eminente band, som man nu kan opleve på Global som del af Distortion Club. Tsapiky-genren blev født i begyndelsen af 1980’erne, da den elektriske guitar kom til Madagascar. Her tog Damily ligesom andre unge musikere instrumentet til sig og gjorde det sprøde melodiske guitarspil til musikkens centrale identitetsmarkør. Underbygget af heftige, pulserende rytmer lægger musikken op til euforisk dans - oftest i et tempo, der kan tage pusten fra selv den mest adrætte danser.

Date: Wednesday 3 June 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Price: 80
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Global: DamilyDet Globale telt på Folkemødet (Bornholm)

Det Globale telt på Folkemødet (Bornholm)

Folkemødet på Bornholm løber af stablen for 4. år og udviklingsdebatten har været med fra starten. I Det Globale Telt kan du møde politikere, organisationer, frivillige, besøgende fra partnerorganisationer i bl.a. Ghana og andre af hovedpersonerne i den danske udviklingsdebat. Vi er gået sammen om at synliggøre udviklingsdebatten på Folkemødet på Bornholm. Debat, aktiviteter og musik.

Date: Thursday 11 June - Sunday 14. June 2015
Venue: Det Globale telt (Havnegade, Allinge)
Price: fri entre
More info on FacebookBaobab Festival 2015 - Malmö

Date: Saturday 13 June - Sunday 14. June 2015
Venue: Folkets Park (Amiralsgatan 35, 21422 Malmö)
More info on FacebookPan-African festival i Århus

Pan- African Festival er en festival af Afrikansk dans, kulture, musik og kunst. PAF Denmark er en kultur begivenhed dedikeret til forbedring af Pan- Africanism. En unik platform for alle med interesse for AFRIKA.

Date: Saturday 13 June 2015
Venue: Botanisk Have (Århus C)
Price: Gratis
More info on FacebookAfrika på Louisiana

Afrika på Louisiana

Udstillingen Afrika er det tredje kapitel i Louisianas store fortælling om Arkitektur, kultur og identitet. Museet var i 2011 ramme om fortællingens første kapitel – NEW NORDIC – og i 2012 rettedes blikket mod den arabiske verden med udstillingen DET ARABISKE NU. Tredje kapitel præsenterer en række markante spor og levende traditioner på det afrikanske kontinent, og udstillingen vil i lighed med de to forrige folde sig ud i krydsfeltet mellem arkitektur, samtidskunst og kultur. Louisianas arkitekturudstillinger handler aldrig udelukkende om byggeri og æstetik, men derimod om samfundet, om de indgreb af definerende, fortolkende og forandrende art, som arkitekturen bidrager med i både de fysiske og de mentale rum, som danner vores sociale fælleskaber. En arkitekturudstilling på Louisiana handler om det liv, vi lever, det liv, andre lever, og det liv, vi kunne leve.

Date: Thursday 25 June - Sunday 25. October 2015
Venue: Louisiana (Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk)
More information: Louisiana: AfrikaAfrikansk musik på Roskilde Festival 2015

Afrikansk musik på Roskilde Festival 2015

- Africa Express (International 5 hour jam)
- Kasai Allstars (DR Congo)
- Batida (Angola/Portugal)
- Khaira Arby (Mali)
- Ferro Gaita (Cap Verde)
- Sarabi (Kenya)
- Seynabo Sey (Gambia/Sverige)
- Bargou 08 (Tunesien)
- Lindigo (Reunion)
- The Polyversal Souls (Ghana/Tyskland)
- Songhoy Blues (Mali)
- Jupiter & Okwess International (Congo)
- Die Antwoord (Sydafrika)
- Noura Mint Seymali (Mauritania)

Date: Saturday 27 June - Saturday 4. July 2015
Venue: Roskilde Festival
Buy ticketGuldkysten - biopremiere

Guldkysten - biopremiere

Premiere på den danske Ghana-film "Guldkysten"

Date: Thursday 2 July 2015
Venue: Danske biograferJazz Festival: Salif Keita, Rødovre

Jazz Festival: Salif Keita, Rødovre

65-årige malinesiske Salif Keita er verdensmusikkens ukronede konge. Keita synger jazz- og cubanskinspireret afro-pop med sin berømte stemme, som har en kæmpe fanskare. Han har besøgt Danmark flere gange og fået flotte anmeldelser, bl.a. for sin uforglemmelige optræden på Roskilde Festival i 2003. På det seneste album ’Seydou Bathily’ er Keita tilbage ved rødderne efter at have udforsket nye musikalske retninger sammen med Philippe Cohen-Solal fra Gotan Project. Der venter en intim og intens koncert i Viften, hvor publikum vil blive præsenteret for fantastiske klassikere fra hele Keitas imponerende karriere.

Date: Wednesday 8 July 2015
Venue: Kulturhuset Viften (Rødovre Parkvej 130 • 2610 Rødovre)
Price: 375
Buy ticket
More info on FacebookMzunga Kichaa - tivoli

Mzunga Kichaa - tivoli

Esben Sørensen fra Skanderborg har under store dele af sin opvækst boet i Afrika, og det er der, han har udviklet sit musikalske alter ego, Mzunga Kichaa. Det betyder noget i retning af ’den skøre hvid mand’ og har givet ham stor succes i Østafrika med den særlige Bongo Flava stil, som er en blanding af reggae, rap, afropop og traditionel tanzaniansk musik. Han havde et stort hit med nummeret Jitolee og har været nomineret ved Danish World Music Awards til både Best World Album og Best World Track.

Date: Monday 27 July 2015  Time: 19
Venue: Tivoli, Harmonipavillonen (Vesterbrogade 3, Kbh V)
More information: Mundo MandagMr. Africa Denmark - Aalborg

Mr. Africa Denmark - Aalborg

Date: Saturday 5 September - Wednesday 5. August 2015
Venue: Trekanten bibliotek & kulturhus (Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg)
More info on FacebookKaren Mukupa - Tivoli

Karen Mukupa - Tivoli

Til at runde årets MundoMandag program af med en fest får vi besøg af den danske sangerinde Karen Mukupa og hendes veloplagte orkester. Hun er født i Zambia, vokset op i Tanzania og flyttede til Danmark som 15-årig, og den afrikanske opvækst høres tydeligt på hendes afrobeat inspirerede popmusik. Musikken har også klare referencer til reggae og hiphop og leder tankerne hen på, at Karen Mukupa har en fortid i den danske raggamuffin-duo No Name Requsted sammen med nu afdøde Natasja. Karen Mukupa synger både på engelsk og swahili, og musikken emmer af livsglæde og smittende energi.

Date: Monday 14 September 2015  Time: 19
Venue: Tivoli, Harmonipavillonen (Vesterbrogade 3, Kbh V)
More information: Mundo MandagMr. & Miss Africa Denmark - Aalborg

Mr. & Miss Africa Denmark - Aalborg

Date: Saturday 7 November 2015
Venue: Touch of Africa (Aalborg )
More info on Facebook  
 

Please note: If you are planning an African event please try to avoid dates which colides with other Africa-related events. Use this page to get an overview of what is coming up :-)

 
   

Kursus i afrikansk hårkunst på frisørskolen i København

Exchanging ideas, getting inspiration and learning new tricks should be part of any multi-cultural exchange.

 

African Culture in Denmark

-an introduction

The multi-cultural society is already here. People from all over the world move around, mixing cultures and ideas. It has always been like that, but it is getting a little more visible. Cultural meetings are sometimes a difficult challenge, but everybody can learn from the process. A multi-ethnic society can bring cultural richness and peace. It is not a threat or something to fear or prevent. It is happening!

The African society in Denmark is a community of parties, football in the park, music, shops, magazines, cultural weeks, celebrations, national days, picnics and awards. Everybody receives a warm welcome at these events.

A former Danish "minister of integration" asked for immigrants in Denmark to show more of their culture. This is seen as a part of successful integration between nationalities and cultures. The African society in Denmark is probably among the most active when it comes to arranging cultural events, but more support is needed.African Voices

Press contact to Danish-African professionals and debaters

VOICES OF AFRICA is a new initiative from a group of Danes with African background: We have each our own opinions and background, but share a dissatisfaction with the image taken out of Africa in the Danish media. Africa's voices will be heard!

In campaigns, articles, advertising and politics, Africa and Africans are too often spoken about without the main characters in any way be consulted. There should be no more public debates about African development without African participants being invited. We are also a little sad to watch TV donation-shows displaying a simplified negative image of "the hungry Africa". It must be possible to raise money for relief or development without ignoring the other realities which also exist in Africa.

The network "Voices of Africa" ​​will come forward with new ideas during 2013, but initially we offer to arrange contacts to the African community in Denmark for people who have an opinion and wants to speak up. We are beginning to build a contact list of highly educated people within eg law and business. But the list will also include other people with strong opinions and knowledge of topics as diverse as development, research, adoption, communication, family relationships, and more. The organizers have previous experience with the projects Miss Africa Danmark and Celebrate Africa. Do you have African background and desire to put your knowledge and opinion available, you can contact us and be on the contact list.

YOUR AFRICAN CONTACT

Journalists, companies and organizations are welcome to get in touch for contact with some of Africa's strong voices in Denmark. We hope the initiative will be well received and that it will ultimately contribute to a slightly more nuanced view of Africa and Africans. Get in touch via Africa in Denmark on this website.


 

Guide: Links and more Africa in Denmark

A mini guide for selected offers from the African communities (Sorry, for the missing English translations)

Blogs, radio, tv, magasiner og medier

U-landsnyt

u-landsnyt.dk kan du følge med i mediomtalen af udviklingslandene i de danske medier. På det fremragende site kan du bl.a. se hvilke programmer om 3. verdenslande, der vil blive vist i TV. U-landsnyt er også på Facebook.

Juju Radio

Dansk web-radio med afrikanske studieværter i en række forskellige programmer der kan streames online:jujuradio.com og Facebook: Juju Radio

Ethniqa Magazine

Online magasin på ethniqamagazine.dk og Facebook.

Dunia Duara by Pernille

Blog af Afrika kenderen Pernille Bærendsen: www.duniaduara.dk og Facebook: Dunia Duara

Afrika360

"Afrika360 er et forsøg på at skabe et mangfoldigt Afrikamedie, baseret på blogs skrevet af kompetente Afrikainteresserede krydret med velskrevne journalistiske artikler." Følg med på Facebook: Afrika360

African Courier

Det engelsk sprogede African Courier kan købes hveranden måned i den internationale kiosker (Hovedbanegården, Magasins kiosk, Københavns Lufthavn -kan være svært at finde). Bladet udgives i Tyskland for "afrikanere og venner af Afrika i Europa". En sjælden gang imellem også med indslag fra det afrikanske kulturliv i Danmark rapporteret fra "Africa in Denmark". Læs mere om the African Courier på bladets hjemmeside og Facebook

Butikker: mad, hår, tøj, frisører, skønhedsprodukter

Afrikansk frisør med hår til ALLE

Ghanesiske Barikisu kan nu officielt kalde sig både afrikansk og dansk frisør. Efter eksamen fra frisørskolen i København har hun taget springet og åbnet en salon, først i København City og nu på Vesterbro. Barikisu HAIR kan håndtere både lyst, glat, mørkt, krøllet og til damer og herrer. Bestil tid på tlf. 71 62 63 60 eller læs mere på www.barikisu.com og Facebook.

Noirebeauty.dk

Noirebeauty.dk er en ny netbutik der primært baseret på salg af højt kvalitet af Human Hair Extensions og skønhedsprodukter til kvinder. Bestillinger afgives på den nye hjemmeside og sendes indenfor 3 hverdagedage. Se udvalget på Noirebeauty.dk og på Facebook.

Nyah Beauty

Afrikansk frisør og skønhedsprodukter. Rantzausgade 8b, København. Se Facebook: Nyah Beauty og www.nyah-beauty.com

Butik African House

Ghanesiske Samuel Asante-Jakobsen har åbnet sin butik African Hous på Abel Cathrines Gade 3 (Vesterbro). Besøg www.africanhouse.dk og se udvalget af kunsthåndværk, kosmetikprodukter mm. -alt fra Afrika.

Butik Danafrika

Danafrika har et bredt udvalg af fisk, olier og andre specialiteter fra Afrika. Danafrika har netop udvidet deres lokaler, så de nu også har plads til en Fair Trade shop in shop med udvalgte Fair Trade varer. Besøg webside for Danafrika Trading og butikken der holder til på Nordre Fasanvej 195, kldr. 2000 Frederiksberg.

Africa WebStore - Web butik med afrikansk musik, film, tøj og andre varer

En online butik med Afrika-relaterede produkter er blevet tilføjet her på hjemmesiden (Se topmenuen). "Africa WebStore" tilbyder gode priser og et bredt udvalg af bl.a. bøger, film, plakater, te, skønhedsprodukter og tøj -alle med afrikanske relationer. Varerne præsenteres i partnerskab med de anerkendte online butikker Amazon.com og Amazon.co.uk. Amazon står for betaling og forsendelse. Hvis du er bosat i Danmark bør du vælge UK/Europe for den billigste forsendele, dog skal du være opmærksom på at US-butikken har et betydeligt større vareudvalg. Se dig omkring i varesortimentet her:
- Afrika WebStore (UK/Europa)
- Afrika WebStore (USA)

Kekela

Fra butikken Kekela i Århus sælges spændende kunsthåndværk mm. fra Sydafrika. Det er blandt andet keramik, cremer, skind, møbler, vin og smykker. Se mere på www.kekela.dk

Ethnic House

Professionel Afrikansk Frisør i Århus. Besøg hjemmeside

Fair Trade Danmark

Besøg sammenslutningen af danske Fair Trade organisationer på www.fairtrade.dk Her kan du finde butikker og Fair Trade varer fra bl.a. mange afrikanske varer.

Hammershus Fairtrade

Flettede kurve, djember og andre fairtrade produkter fra Ghana og Burkina Faso forhandles af Hammershus Fairtrade

Få syet tøj efter dine personlige mål hos skrædderne i Ouagadougou

Et dansk initiativ på internettet gør det muligt for dig at få skræddersyet tøj i høj kvalitet samtidig med at du støtter vestafrikanske kunsthåndværkere og bomuldsbønder. Samarbejdet er etableret af foreningen International Kontakt. Fil Bleu er et udviklingsprojekt, der involverer alle led i tekstilfremstillingen fra bondens bomuld til skræddernes færdige produkter. Alle modeller er fremstillet i vestafrikansk bomuld, vævet og trykt i Vestafrika og syet af skræddere i Ouagadougou - alle projektdeltagere i Fil Bleu. Hele salgsprisen (minus transport, told og moms) går til producenterne og deres lokalsamfund. Besøg www.filbleu.org

Afrikanske trommer

Dabeat (køb afrikanske trommer af høj kvalitet)

Restauranter

Restaurant Ma'ed

Ethiopisk restaurant på Griffenfeldsgade i København. Facebook: Restaurant Ma'ed

Restaurant Danafrika

Afrikansk restaurant på grænsen mellem Nørrebro, Frederiksberg og Afrika: Nordre Fasanvej 192. Tlf 3819 9956. (Fra kl 15-18: 2833 8000). Besøg også restaurant.danafrika.dk og Facebook: Danafrika

Restaurant Lalibela

Lalibela Etiopisk Restaurant på Jagtvej i København. Facebook: Restaurant Lalibela

Caribean Kitchen

Caribisk køkken i Fredensgade 34 B st. i Århus. Se: caribbean-kitchen.dk

Afrikanske musikere + dans og trommer

 

Afrikanske billedkunstnere og gallerier

 

Afrikansk danseundervisning, underholdning, shows

Der findes efterhånden en bred vifte af tilbud hvis du er interesseret i undervising i afrikansk dans. Her er en lille oversigt over nogle af de mange tilbud:

 

Musik, spillesteder og klubber

GLOBAL - Københavns spillested for verdensmusik

På adressen Nørre Allé 7 har der i mange år været gode muligheder for at høre musik fra bl.a. Afrika. GLOBAL er Danmarks eneste dedikerede spillested for "alverdens musik". Der præsenteres world music med et udvalg af de bedste bands fra Danmark og resten af verden. Global er i øvrigt også hjemsted for den årlige World Music Festival. Læs mere og hold øje med programmet på www.globalcph.dk og Facebook

Club Below

Afrikansk clubbing på Axeltorv 3 i København. Der er fest hver weekend og nærmere information om events udsendes via Facebook fra diverse arrangører og DJs.

Søpavillonen

Søpavillonen er blevet et populært sted for Afrikanske fester og mindre play-back koncerter. Det meste annonceres via Facebook, men stedet har også sin egen hjemmeside www.soepavillonen.dk

 

Afrikanske organisationer, klubber, kultur og foreninger

 

 

Afrikanske ambassader i Danmark

 

Flere links

Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU / DCCD)

Institution under Udenrigsministeriet der varetager kultursamarbejdet mellem Danmark og udviklingslandene i Afrika, Asien, Caribien, Latinamerika og Mellemøsten. CKU er også organisationen bag bl.a. Images festivalerne. Besøg www.DCCD.dk

 


Bemærk: "Africa in Denmark" på Crawfurd.dk er en gratis service, men leverer ikke gratis reklameplads. Tips modtages gerne, men der er ingen garanti for at samtlige links medtages i oversigten. Firmaer og andre med kommercielle produkter og initiativer der ønskes omtalt, bedes kontakte webmaster. Det er også muligt at købe bannerannoncer på hjemmesiden.


 

Udvalgte Fotos fra Afrika-arrangementer i Danmark:

En ikke helt opdateret oversigt og links til nogle af de mange fotos fra forskellige koncerter og begivenheder du kan finde her på hjemmesiden:

   

Photo exhibition: Home is where the heart is

Black History Month i London med billeder fra Afrika og Afrikanere i Danmark

Jacob Crawfurds fotoudstilling "Home is where the heart is" har fra juli til november 2006 været udstillet i London. Først på brunei Gallery (SOAS - School of African and Oriental Studies) og siden på Dominion Arts Education Centre i Ealing som en del af det officielle program i den årlige "Black History Month". Udstillingen viser portrætter fra livet i Afrika og fra livet som Afrikaner i Danmark og Europa. Udstillingen som nu tilbydes gallerier i Danmark havde op mod 10.000 besøgende på Brunei Gallery. Udstillingen har endnu ikke været vist i Danmark.. Læs mere om udstillingen her

 

 

Send this page to a friend

 

Top of page

 

 
 
 
 
 

 

 [ Home | Photos | Africa | Media Production | About me ]

  Copyright © Jacob Crawfurd - crawfurd.dk 1996-2015. All Rights Reserved.