home   

    sitemap    

    search    

     help     

   guestbook   

     contact     

 

 
 
 
 
 

 

 

This page in Danish
Se dansk version af denne side: Afrika i Danmark


Africa webStore


Please note: This site is a free service and not responsible for changes in programme, errors or cancelled events.

 

 

African events
Do you know of an upcoming African event (in Denmark) that should be advertised here? I can’t promise to add everything, but send me a line and I will take a look at it.

Share on Facebook

Africa in Denmark

Welcome to your primary source for African activities in Denmark. Denmark has a small, but active African community. There is a lot of "Africa" going on in Denmark ...if you are open and ready for it! This page is a mini-portal where you can stay updated with what's currently going on + links to the African network. Enjoy!

Calendar of African events - Now in Denmark:

   
Afriko Highlife band - Dome of Visions

Afriko Highlife band - Dome of Visions Today

Den 6. marts 1957 fik Ghana selvstændighed. Dome of Visions i København markerer dagen. Afriko Highlife Band leverer et show der spreder glæde og får folk til at danse hele vejen. Det er herlig musik med stor smittende livsglæde og energi. Aftenen bliver skudt i gang med traditionel Ghanesiske rytmer, hiphop og dans inden Afriko Highlife Band kommer på scenen.

Date: Friday 6 March 2015  Time: 20:30
Venue: Dome of Visions (Søren Kierkegaards Plads, 1016 København)
More info on FacebookApi Pipo - Global

Api Pipo - Global Today

Bandet Api Pipo byder på en opløftende blanding af vestafrikansk storbypop og moderne jazz. I front finder man guitaristen og sangeren Alain Apaloo, der oprindeligt kommer fra det vestafrikanske land Togo, men i mange år har haft København som base for sin karriere. Med den banebrydende amerikanske guitarist Kurt Rosenwinkel som "special guest" vil Api Pipo denne aften præsentere sangene fra deres nye album Nunya, der udkommer i februar.

Date: Friday 6 March 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Price: 80
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Global: Api PipoGhana Independence day - Århus

Okay party people!!!,Get your smartest, stylish, sexiest and colorful outfits, and of cause your party humor out there on the 7th of March 2015, when CHARLES AMOAH & KWABENA KWABENA (Ghanaian recording artists) celebrates Ghana´s independence day with US in Aarhus.

Date: Saturday 7 March 2015  Time: 18 - 03
Venue: Folkedansernes hus (Gjellerupvej 83 C, 8230 Åbyhøj, Arhus)
More info on FacebookCoco Finger (Uganda)- club concert

Ugandan Top Dancehall maestro and Stage King Coco Finger to perform for the First time in Coepnhagen....he is the artist behing such super hits such as My Miss.... Kimuli kya Rosa and many new ones such as KIFANANYI.. Yori Yori Nite Klub

Date: Saturday 7 March 2015  Time: 22:30
Venue: Café Ae (Frederikssundsvej 7, 2400 København NV)
More info on FacebookTeater Republique: Hjælp!

Teater Republique: Hjælp!

Forestillingen "Hjælp!" foregår i et afrikansk land: Casper er på jagt efter sandheden om sin forsvundne søster, der lavede aktivistisk hjælpearbejde. Følg ham på en action-packed rejse i et ekvilibristisk, fysisk univers med højrisiko effekter og underspillet humor. Krimien er baseret på en omfattende, seriøs research omkring hjælpeorganisationer. Hvad skal der til for at hjælpe – så det gør en forskel, sådan rigtigt? Hvad hjælper hjælpen, og hvem har mest brug for hjælp? Fakta og virkelige hændelser blander sig med fortællingen, så man til sidst, lige som Casper, ikke længere ved, hvad der er virkeligt, og hvad der er fiktion.

Date: Thursday 19 February - Saturday 14. March 2015  Time: tir-fre kl. 20, lør kl. 17
Venue: Teater Republique (Østerfælled Torv 37, 2100 København Ø)
Price: 85 - 225 kr.
More information: Republique: Hjælp!The Enclave - Congo videoinstallation, Louisiana

The Enclave - Congo videoinstallation, Louisiana

Ét værk i tummelen af tusind betog beskuerne på Venedig Biennalen i 2013: Den Irske Pavillon, som var ramme om kunstneren Richard Mosses skræmmende og ubehageligt vedkommende videoværk The Enclave om krigen i Congo. Folk gik småsnakkende ind i videoprojektionernes billedhav og forlod det igen, stumme af rædsel. Vi ser militære konflikter og overgreb på civile udspille sig dagligt i sendefladen, men i Mosses kombination af kunstneriske og dokumentariske metoder bliver det hele endnu værre. Han bruger en særlig militær overvågnings- film, der forvandler landskabernes grønne farver til lysende pink. Med denne blanding af æstetik og konfrontation lykkes det Mosse (f. 1980 i Irland) at kalde konflikterne til live i et andet lys end det journalistiske – man sænker på umærkelig vis paraderne, fordi det hele foregår på et kunstmuseum – og er derfor så meget mere modtagelig og sårbar, når rædslen melder sig.

Læs også Peter Tygesens kritik af udstillingen Lyserød rædsel

Date: Thursday 5 February - Monday 25. May 2015
Venue: Louisiana (Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk)
More information: Louisiana: Richard MosseFatoumata Diawara (Mali) - Malmø

Fatoumata Diawara (Mali) - Malmø

Fatoumata Diawara är den fransk-maliska skådespelerskan och kvinnorättskämpen som sadlade om, satsade på musiken och gav ut en av förra årets mest hyllade debutalbum. Hennes musik har sin bas i Wassoulu-traditionen, men hon kryddar den också med afrofunk, pop och visa. Tillsammans med personliga texter förmedlar hon sin kamp mot orättvisorna och den värld hon lämnat ­bakom sig.

Date: Monday 16 March 2015  Time: 19:30
Venue: Victoria Teatern (Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, Sweden)
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Victoria Teatern: FatoumataMirel Wagner (Etiopien/Finland) - Ideal bar

Mirel Wagner (Etiopien/Finland) - Ideal bar

Mirel Wagner er født i Etiopien, men er opvokset i Finland. Hendes lyd er dyb og melankolsk singer/songwriting med hendes bløde stemme i centrum, bakket op af guitar, tromme, og violin.

Date: Wednesday 18 March 2015  Time: 21
Venue: Ideal bar (Enghavevej 40, 1674 København)
More information: Vega: Mirel WagnerSahra Halgan Trio (Somaliland) - Hillerød

Sahra Halgan Trio (Somaliland) - Hillerød

Vi glæder os til for første gang at få besøg fra Somaliland, og Sarah Halgan er en ægte ambassadør for sit lands musik. Med lethed og med store følelser er hun et levende ekko af Somaliland med sine sange om kærlighed, fred og krig. På scenen er hun den store Østafrikanske stemme, og med sin utrolige scene tilstedeværelse har hun den gave at kunne tage publikum med på en unik rejse, hvor god stemning og smil blandes.

Date: Thursday 19 March 2015  Time: 19:30
Venue: Klaverfabrikken (Fredensvej 12A, Hillerød)
Price: 100
Buy ticket
More information: Klaverfabrikken: Sahra Halgan TrioKalaha - electronic afrojazz i Global

Kalaha - electronic afrojazz i Global

Kalaha er en ny dansk supergruppe, der favner jazz, afrobeat og electronica. To af landets fremtrædende elektroniske kunstnere, Rumpistol og Spejderrobot, er gået sammen med to af jazzscenens mest innovative musikere, trommeslageren Emil de Waal og guitaristen Niclas Knudsen, for at udforske grænselandet mellem deres respektive genrer.

Date: Friday 20 March 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Price: 80
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Global: KalahaReijseger Fraanje Sylla - Jazzhouse

Den nu 60-årige cellist Ernst Reijseger er en af de helt store navne inden for europæisk samtidsmusik. En musiker, der evner at blande klassisk kammermusik, jazz og glødende improvisation, og som med sin trio med pianist Harmen Franjee og den senegalesiske vokalist og multiinstrumentalist Mola Sylla endda bevæger sig ind i et dybt originalt univers, hvor der bindes bro mellem europæisk og afrikansk musik.

Date: Sunday 22 March 2015  Time: 20
Venue: Jazzhouse (Niels Hemmingsens Gade 10, Kbh K)
Price: 160
Buy ticket
More info on FacebookJosé Pereelanga (DR Congo/Sverige) - releaseparty, Malmø

José Pereelanga växte upp i Kinshasa, hela Afrikas musikaliska huvudstad. Där föddes den moderna musiken från kontinenten i en tid när kolonialismen var ett avslutat kapitel och framtidstron var på topp. Hela världen låg öppen, vilket också avspeglade sig i musiken. Ett speciellt sound föddes i Kinshasa ”kongolesisk rumba”. En av förgrundsfigurerna var gitarrlegenden Franco, sångaren i hans band Madilu, fick upp ögonen för den unge José Pereelanga och tog honom till sin skyddsling. José turnerade med bandet Madilu System i hela Afrika. Därefter har han jobbat med storheter som Papa Wemba och med nationalorkestern Zaïko Langa Langa. Nu har han sitt eget band i Malmö och vi firar att han släpper sin första platta, ”Varma Kitoko”.

Date: Thursday 26 March 2015  Time: 19
Venue: Inkonst (Bergsgatan 29, Malmö)
Buy ticket
More info on FacebookThe KutiMangoes - Global

The KutiMangoes - Global

Er man til afrobeat med fængende blæsertemaer og heftige rytmer, er der noget at glæde sig til, når The KutiMangoes igen indtager Global. The Kutimangoes blev dannet i 2012 af seks erfarne musikere fra det københavnske musikliv. Med tre blæsere, to perkussionister og en keyboardspiller leverer de en festlig blanding af vestafrikansk afrobeat, eklektisk jazz og funk. Fokus er på groovet og den rene utæmmede energi, og selv betegner bandet deres stil som "universel feelgood-musik", der har til formål at give publikum en kæmpe vitaminindsprøjtning. De rytmisk knivskarpe blæserhooks underbygges af intens perkussion i en musik, der bærer stærke referencer til klassisk afrobeat a la Fela Kuti såvel som jazzlegenderne Charles Mingus og Ornette Coleman.

Date: Friday 27 March 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Price: 80
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Global: KutiMangoesWoima Collective, Global

Woima Collective, Global

The Woima Collective was born from deep within the brass section of renowned German funk unit Poets Of Rhythm, as tenor sax player Johannes Schleiermacher became immersed in the rhythms and modes of the African music that the Poets love so much.

Date: Saturday 11 April 2015
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)Seinabo Sey (Gambia/Sverige) - Lille Vega

Seinabo Sey (Gambia/Sverige) - Lille Vega

Hun er svensk, har gambianske rødder, er ejer af en dybfølt soulstemme, der efterlader ens arme badet i gåsehud, og så har hun taget Norden med storm, da hun hittede med sangen ”Younger”.

Date: Wednesday 15 April 2015  Time: 21
Venue: Verdenskulturcentret (Nørre Allé 7, Kbh N)
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Vega: Seinabo SeySamba - fransk film om immigrant fra Senegal

Samba - fransk film om immigrant fra Senegal

Instruktørparret bag ’De urørlige’ er tilbage – og det samme er denne films stjerne, Omar Sy, der her spiller den senegalesiske immigrant Samba (det hedder han skam), som har arbejdet i Frankrig i ti år, men som stadig ikke har orden i sine papirer. Her kommer socialrådgiveren Alice (Charlotte Gainsbourg) ind i billedet. Hun bør kunne hjælpe ham med at indfri hans kokkedrømme, men også hun har sit at trækkes med, inklusive et nyligt nervesammenbrud. Alices kollega sørger for at advare hende imod at involvere sig personligt i sin klients skæbne, men Samba rører noget i hende… Premiere 16. april

Date: Thursday 16 April - Thursday 30. April 2015
Venue: Danske biografer
More information: Grand: SambaFendika (Etiopien) - Klaverfabrikken, Hillerød

Fendika (Etiopien) - Klaverfabrikken, Hillerød

Fendika er en gruppe af azmari musikere og dansere fra Addis Ababa, Etiopien, der baserer deres musik på Etiopiens rige musiktradition blandet med egne bevægelser og lyde. I deres show tager Fendika publikum med på en kulturel rejse, der byder på dans og musik fra alle afkroge af Etiopien. Fra højlandet i Tigray, Wollo, Gonder og Gojam, til Gurage, Wolaita og Konso i syd. Musikken bliver frembragt ved hjælp af autentiske instrumenter, som håndtrommen kebero og strengeinstrumentet masenko.

Date: Thursday 16 April 2015  Time: 19:30
Venue: Klaverfabrikken (Fredensvej 12A, Hiller���¸d)
Price: 100
Buy ticket
More information: Klaverfabrikken: FendikaFendika (Etiopien) - Global

Fendika (Etiopien) - Global

Fendika er en gruppe azmari-musikere og dansere fra Etiopiens hovedstad, Addis Ababa. Ført an af danseren Melaku Belay tager de publikum med på en kulturel rejse rundt til alle hjørner af Etiopien for at vise bredden og dybden i landets musiktraditioner. Efter deres fantastiske koncerter på Roskilde Festival og Global sidste år lægger Fendika nu igen vejen forbi Danmark med deres ekstraordinært opløftende liveshow.

Date: Saturday 18 April 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Price: 100
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Global: FendikaMarianne Da Cruz (Sverige/Cap Verde) - koncert i Malmø

Marianne Da Cruz (Sverige/Cap Verde) - koncert i Malmø

Med sin låt ”Won’t you be mine” blev Marianne Da Cruz förra årets favorit på alla hjärtans dag i Sveriges Radio, P3. Sångerskan, som mer eller mindre har arbetat med artisteri hela sitt liv, gör nu sin första solodebut efter många års arbete i skuggan.

Date: Saturday 25 April 2015  Time: 19:30
Venue: Victoria Teatern (Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, Sweden)
Buy ticket
More info on Facebook
More information: Victoria Teatern:Marianne Da CruzTimbuktu - prisbelønnet film i Grand

Timbuktu - prisbelønnet film i Grand

Guldpalme- og Oscarkandidaten 'Timbuktu' udspilles i det nordlige Mali, hvor jihadister har taget magten - og med dem Sharia-lovgivningen. Rygning forbydes, det samme gør musik. Og børnene får ikke engang lov til at spille fodbold. I sansemættede, lyriske billeder oplever vi på klos hold, hvordan et samfund tvinges i knæ af islamiske ekstremister, der ikke gebærder sig meget anderledes end de nyhedsaktuelle Boko Haram. Da Abderrahmane Sissako skrev filmen var det dog steningen af et ungt, ugift par i Mali, der var afsættet, men dermed stoppede rædslerne som bekendt ikke - hverken i Mali eller Nigeria. I Cannes var 'Timbuktu' en af de mest kritikerroste film og den blev belønnet med både Prix François Chalais og den økumeniske pris.

OBS: billetsalgendnu ikke startet

Date: Thursday 30 April 2015
Venue: Grand Teatret (Mikkel Bryggers gade, Kbh K)
More information: Grand: TimbuktuTribu Baharu - AfroColumbiansk fest i Global

Tribu Baharu - AfroColumbiansk fest i Global

Date: Friday 15 May 2015  Time: 22
Venue: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)Couleur Café 2015

Couleur Café 2015

Afrikansk én-dags festival i Nørrebrohallen. Live musik, afrikansk marked, aktiviteter for børn, god mad og drikke.

Date: Saturday 23 May 2015  Time: 12 -21
Venue: Nørrebrohallen (Kbh N)
Price: 20,- (gratis for børn)
More info on FacebookTabanka Djazz (Guinea-Bissau) - Pumpehuset

Tabanka Djazz (Guinea-Bissau) - Pumpehuset

Tabanka Djaz, originally from Guinea-Bissau, was formed in 1988 and celebrate last year their 26`th anniversary of their first album”Tabanka(1990)”. Their sucess, both national and international has lead them to extensive touring in Portugal, Angola, Mozambique, Senegal, France, Luxembourg, Holland, USA, Cap Vert, among other countries.

Date: Friday 29 May 2015  Time: 21
Venue: Pumpehuset (Studiestræde 52, Kbh K)
Buy ticket
More information: Pumpehuset: Tabanka DjazAfrika på Louisiana

Afrika på Louisiana

Udstillingen Afrika er det tredje kapitel i Louisianas store fortælling om Arkitektur, kultur og identitet. Museet var i 2011 ramme om fortællingens første kapitel – NEW NORDIC – og i 2012 rettedes blikket mod den arabiske verden med udstillingen DET ARABISKE NU. Tredje kapitel præsenterer en række markante spor og levende traditioner på det afrikanske kontinent, og udstillingen vil i lighed med de to forrige folde sig ud i krydsfeltet mellem arkitektur, samtidskunst og kultur. Louisianas arkitekturudstillinger handler aldrig udelukkende om byggeri og æstetik, men derimod om samfundet, om de indgreb af definerende, fortolkende og forandrende art, som arkitekturen bidrager med i både de fysiske og de mentale rum, som danner vores sociale fælleskaber. En arkitekturudstilling på Louisiana handler om det liv, vi lever, det liv, andre lever, og det liv, vi kunne leve.

Date: Thursday 25 June - Sunday 25. October 2015
Venue: Louisiana (Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk)
More information: Louisiana: AfrikaAfrikansk musik på Roskilde Festival 2015

Afrikansk musik på Roskilde Festival 2015

Indtil videre er følgende afrikanske navne offentliggjort på 2015 programmet: Kasai Allstars (DR Congo), Batida (Angola/Portugal), Khaira Arby (Mali), Ferro Gaita (Cap Verde) og Noura Mint Seymali (Mauritania).

Date: Saturday 27 June - Saturday 4. July 2015
Venue: Roskilde FestivalGuldkysten - biopremiere

Premiere på den danske Ghana-film "Guldkysten"

Date: Thursday 2 July 2015
Venue: Danske biograferMzunga Kichaa - tivoli

Mzunga Kichaa - tivoli

Esben Sørensen fra Skanderborg har under store dele af sin opvækst boet i Afrika, og det er der, han har udviklet sit musikalske alter ego, Mzunga Kichaa. Det betyder noget i retning af ’den skøre hvid mand’ og har givet ham stor succes i Østafrika med den særlige Bongo Flava stil, som er en blanding af reggae, rap, afropop og traditionel tanzaniansk musik. Han havde et stort hit med nummeret Jitolee og har været nomineret ved Danish World Music Awards til både Best World Album og Best World Track.

Date: Monday 27 July 2015  Time: 19
Venue: Tivoli, Harmonipavillonen (Vesterbrogade 3, Kbh V)
More information: Mundo MandagMr. Africa Denmark - Aalborg

Mr. Africa Denmark - Aalborg

Date: Saturday 5 September - Wednesday 5. August 2015
Venue: Trekanten bibliotek & kulturhus (Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg)
More info on FacebookKaren Mukupa - Tivoli

Karen Mukupa - Tivoli

Til at runde årets MundoMandag program af med en fest får vi besøg af den danske sangerinde Karen Mukupa og hendes veloplagte orkester. Hun er født i Zambia, vokset op i Tanzania og flyttede til Danmark som 15-årig, og den afrikanske opvækst høres tydeligt på hendes afrobeat inspirerede popmusik. Musikken har også klare referencer til reggae og hiphop og leder tankerne hen på, at Karen Mukupa har en fortid i den danske raggamuffin-duo No Name Requsted sammen med nu afdøde Natasja. Karen Mukupa synger både på engelsk og swahili, og musikken emmer af livsglæde og smittende energi.

Date: Monday 14 September 2015  Time: 19
Venue: Tivoli, Harmonipavillonen (Vesterbrogade 3, Kbh V)
More information: Mundo MandagMr. & Miss Africa Denmark - Aalborg

Mr. & Miss Africa Denmark - Aalborg

Date: Saturday 7 November 2015
Venue: Touch of Africa (Aalborg )
More info on Facebook  
 

Please note: If you are planning an African event please try to avoid dates which colides with other Africa-related events. Use this page to get an overview of what is coming up :-)

 
   

Kursus i afrikansk hårkunst på frisørskolen i København

Exchanging ideas, getting inspiration and learning new tricks should be part of any multi-cultural exchange.

 

African Culture in Denmark

-an introduction

The multi-cultural society is already here. People from all over the world move around, mixing cultures and ideas. It has always been like that, but it is getting a little more visible. Cultural meetings are sometimes a difficult challenge, but everybody can learn from the process. A multi-ethnic society can bring cultural richness and peace. It is not a threat or something to fear or prevent. It is happening!

The African society in Denmark is a community of parties, football in the park, music, shops, magazines, cultural weeks, celebrations, national days, picnics and awards. Everybody receives a warm welcome at these events.

A former Danish "minister of integration" asked for immigrants in Denmark to show more of their culture. This is seen as a part of successful integration between nationalities and cultures. The African society in Denmark is probably among the most active when it comes to arranging cultural events, but more support is needed.African Voices

Press contact to Danish-African professionals and debaters

VOICES OF AFRICA is a new initiative from a group of Danes with African background: We have each our own opinions and background, but share a dissatisfaction with the image taken out of Africa in the Danish media. Africa's voices will be heard!

In campaigns, articles, advertising and politics, Africa and Africans are too often spoken about without the main characters in any way be consulted. There should be no more public debates about African development without African participants being invited. We are also a little sad to watch TV donation-shows displaying a simplified negative image of "the hungry Africa". It must be possible to raise money for relief or development without ignoring the other realities which also exist in Africa.

The network "Voices of Africa" ​​will come forward with new ideas during 2013, but initially we offer to arrange contacts to the African community in Denmark for people who have an opinion and wants to speak up. We are beginning to build a contact list of highly educated people within eg law and business. But the list will also include other people with strong opinions and knowledge of topics as diverse as development, research, adoption, communication, family relationships, and more. The organizers have previous experience with the projects Miss Africa Danmark and Celebrate Africa. Do you have African background and desire to put your knowledge and opinion available, you can contact us and be on the contact list.

YOUR AFRICAN CONTACT

Journalists, companies and organizations are welcome to get in touch for contact with some of Africa's strong voices in Denmark. We hope the initiative will be well received and that it will ultimately contribute to a slightly more nuanced view of Africa and Africans. Get in touch via Africa in Denmark on this website.


 

Guide: Links and more Africa in Denmark

A mini guide for selected offers from the African communities (Sorry, for the missing English translations)

Blogs, radio, tv, magasiner og medier

U-landsnyt

u-landsnyt.dk kan du følge med i mediomtalen af udviklingslandene i de danske medier. På det fremragende site kan du bl.a. se hvilke programmer om 3. verdenslande, der vil blive vist i TV. U-landsnyt er også på Facebook.

Juju Radio

Dansk web-radio med afrikanske studieværter i en række forskellige programmer der kan streames online:jujuradio.com og Facebook: Juju Radio

Ethniqa Magazine

Online magasin på ethniqamagazine.dk og Facebook.

Dunia Duara by Pernille

Blog af Afrika kenderen Pernille Bærendsen: www.duniaduara.dk og Facebook: Dunia Duara

Afrika360

"Afrika360 er et forsøg på at skabe et mangfoldigt Afrikamedie, baseret på blogs skrevet af kompetente Afrikainteresserede krydret med velskrevne journalistiske artikler." Følg med på Facebook: Afrika360

African Courier

Det engelsk sprogede African Courier kan købes hveranden måned i den internationale kiosker (Hovedbanegården, Magasins kiosk, Københavns Lufthavn -kan være svært at finde). Bladet udgives i Tyskland for "afrikanere og venner af Afrika i Europa". En sjælden gang imellem også med indslag fra det afrikanske kulturliv i Danmark rapporteret fra "Africa in Denmark". Læs mere om the African Courier på bladets hjemmeside og Facebook

Butikker: mad, hår, tøj, frisører, skønhedsprodukter

Afrikansk frisør med hår til ALLE

Ghanesiske Barikisu kan nu officielt kalde sig både afrikansk og dansk frisør. Efter eksamen fra frisørskolen i København har hun taget springet og åbnet en salon, først i København City og nu på Vesterbro. Barikisu HAIR kan håndtere både lyst, glat, mørkt, krøllet og til damer og herrer. Bestil tid på tlf. 71 62 63 60 eller læs mere på www.barikisu.com og Facebook.

Noirebeauty.dk

Noirebeauty.dk er en ny netbutik der primært baseret på salg af højt kvalitet af Human Hair Extensions og skønhedsprodukter til kvinder. Bestillinger afgives på den nye hjemmeside og sendes indenfor 3 hverdagedage. Se udvalget på Noirebeauty.dk og på Facebook.

Nyah Beauty

Afrikansk frisør og skønhedsprodukter. Rantzausgade 8b, København. Se Facebook: Nyah Beauty og www.nyah-beauty.com

Butik African House

Ghanesiske Samuel Asante-Jakobsen har åbnet sin butik African Hous på Abel Cathrines Gade 3 (Vesterbro). Besøg www.africanhouse.dk og se udvalget af kunsthåndværk, kosmetikprodukter mm. -alt fra Afrika.

Butik Danafrika

Danafrika har et bredt udvalg af fisk, olier og andre specialiteter fra Afrika. Danafrika har netop udvidet deres lokaler, så de nu også har plads til en Fair Trade shop in shop med udvalgte Fair Trade varer. Besøg webside for Danafrika Trading og butikken der holder til på Nordre Fasanvej 195, kldr. 2000 Frederiksberg.

Africa WebStore - Web butik med afrikansk musik, film, tøj og andre varer

En online butik med Afrika-relaterede produkter er blevet tilføjet her på hjemmesiden (Se topmenuen). "Africa WebStore" tilbyder gode priser og et bredt udvalg af bl.a. bøger, film, plakater, te, skønhedsprodukter og tøj -alle med afrikanske relationer. Varerne præsenteres i partnerskab med de anerkendte online butikker Amazon.com og Amazon.co.uk. Amazon står for betaling og forsendelse. Hvis du er bosat i Danmark bør du vælge UK/Europe for den billigste forsendele, dog skal du være opmærksom på at US-butikken har et betydeligt større vareudvalg. Se dig omkring i varesortimentet her:
- Afrika WebStore (UK/Europa)
- Afrika WebStore (USA)

Kekela

Fra butikken Kekela i Århus sælges spændende kunsthåndværk mm. fra Sydafrika. Det er blandt andet keramik, cremer, skind, møbler, vin og smykker. Se mere på www.kekela.dk

Ethnic House

Professionel Afrikansk Frisør i Århus. Besøg hjemmeside

Fair Trade Danmark

Besøg sammenslutningen af danske Fair Trade organisationer på www.fairtrade.dk Her kan du finde butikker og Fair Trade varer fra bl.a. mange afrikanske varer.

Hammershus Fairtrade

Flettede kurve, djember og andre fairtrade produkter fra Ghana og Burkina Faso forhandles af Hammershus Fairtrade

Få syet tøj efter dine personlige mål hos skrædderne i Ouagadougou

Et dansk initiativ på internettet gør det muligt for dig at få skræddersyet tøj i høj kvalitet samtidig med at du støtter vestafrikanske kunsthåndværkere og bomuldsbønder. Samarbejdet er etableret af foreningen International Kontakt. Fil Bleu er et udviklingsprojekt, der involverer alle led i tekstilfremstillingen fra bondens bomuld til skræddernes færdige produkter. Alle modeller er fremstillet i vestafrikansk bomuld, vævet og trykt i Vestafrika og syet af skræddere i Ouagadougou - alle projektdeltagere i Fil Bleu. Hele salgsprisen (minus transport, told og moms) går til producenterne og deres lokalsamfund. Besøg www.filbleu.org

Afrikanske trommer

Dabeat (køb afrikanske trommer af høj kvalitet)

Restauranter

Restaurant Ma'ed

Ethiopisk restaurant på Griffenfeldsgade i København. Facebook: Restaurant Ma'ed

Restaurant Danafrika

Afrikansk restaurant på grænsen mellem Nørrebro, Frederiksberg og Afrika: Nordre Fasanvej 192. Tlf 3819 9956. (Fra kl 15-18: 2833 8000). Besøg også restaurant.danafrika.dk og Facebook: Danafrika

Restaurant Lalibela

Lalibela Etiopisk Restaurant på Jagtvej i København. Facebook: Restaurant Lalibela

Caribean Kitchen

Caribisk køkken i Fredensgade 34 B st. i Århus. Se: caribbean-kitchen.dk

Afrikanske musikere + dans og trommer

 

Afrikanske billedkunstnere og gallerier

 

Afrikansk danseundervisning, underholdning, shows

Der findes efterhånden en bred vifte af tilbud hvis du er interesseret i undervising i afrikansk dans. Her er en lille oversigt over nogle af de mange tilbud:

 

Musik, spillesteder og klubber

GLOBAL - Københavns spillested for verdensmusik

På adressen Nørre Allé 7 har der i mange år været gode muligheder for at høre musik fra bl.a. Afrika. GLOBAL er Danmarks eneste dedikerede spillested for "alverdens musik". Der præsenteres world music med et udvalg af de bedste bands fra Danmark og resten af verden. Global er i øvrigt også hjemsted for den årlige World Music Festival. Læs mere og hold øje med programmet på www.globalcph.dk og Facebook

Club Below

Afrikansk clubbing på Axeltorv 3 i København. Der er fest hver weekend og nærmere information om events udsendes via Facebook fra diverse arrangører og DJs.

Søpavillonen

Søpavillonen er blevet et populært sted for Afrikanske fester og mindre play-back koncerter. Det meste annonceres via Facebook, men stedet har også sin egen hjemmeside www.soepavillonen.dk

 

Afrikanske organisationer, klubber, kultur og foreninger

 

 

Afrikanske ambassader i Danmark

 

Flere links

Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU / DCCD)

Institution under Udenrigsministeriet der varetager kultursamarbejdet mellem Danmark og udviklingslandene i Afrika, Asien, Caribien, Latinamerika og Mellemøsten. CKU er også organisationen bag bl.a. Images festivalerne. Besøg www.DCCD.dk

 


Bemærk: "Africa in Denmark" på Crawfurd.dk er en gratis service, men leverer ikke gratis reklameplads. Tips modtages gerne, men der er ingen garanti for at samtlige links medtages i oversigten. Firmaer og andre med kommercielle produkter og initiativer der ønskes omtalt, bedes kontakte webmaster. Det er også muligt at købe bannerannoncer på hjemmesiden.


 

Udvalgte Fotos fra Afrika-arrangementer i Danmark:

En ikke helt opdateret oversigt og links til nogle af de mange fotos fra forskellige koncerter og begivenheder du kan finde her på hjemmesiden:

   

Photo exhibition: Home is where the heart is

Black History Month i London med billeder fra Afrika og Afrikanere i Danmark

Jacob Crawfurds fotoudstilling "Home is where the heart is" har fra juli til november 2006 været udstillet i London. Først på brunei Gallery (SOAS - School of African and Oriental Studies) og siden på Dominion Arts Education Centre i Ealing som en del af det officielle program i den årlige "Black History Month". Udstillingen viser portrætter fra livet i Afrika og fra livet som Afrikaner i Danmark og Europa. Udstillingen som nu tilbydes gallerier i Danmark havde op mod 10.000 besøgende på Brunei Gallery. Udstillingen har endnu ikke været vist i Danmark.. Læs mere om udstillingen her

 

 

Send this page to a friend

 

Top of page

 

 
 
 
 
 

 

 [ Home | Photos | Africa | Media Production | About me ]

  Copyright © Jacob Crawfurd - crawfurd.dk 1996-2015. All Rights Reserved.