home   

    sitemap    

    search    

     help     

   guestbook   

     contact     

 

 
 
 
 
 

 

 

Mere på dette site:
- This page in English: Africa in Denmark


Africa webStore

OBS: Der tages forbehold for eventuelle program-ændringer, fejl eler aflysninger.

 

 

Afrikanske arrangementer
Kender du til et kommende arrangement (i Danmark) som burde blive omtalt her? Jeg kan ikke love at tilføje alt, men send mig et par linier, så vil jeg kigge på det.

Share on Facebook

 

Afrika i Danmark

Velkommen til din hovedkilde til Afrikanske aktiviteter i Danmark. Der foregår faktisk en del "Afrika" i Danmark ...hvis du er parat til det! Denne side er en dansk-sproget mini-portal hvor du kan holde dig a'jour med meget af det der foregår i øjeblikket + links til det afrikanske netværk. Bemærk venligst at de fleste sider på Crawfurd.dk er på engelsk.

Kalender - Det sker i Danmark: Afrika på programmet

   
Teater Republique: Hjælp!

Teater Republique: Hjælp!

Forestillingen "Hjælp!" foregår i et afrikansk land: Casper er på jagt efter sandheden om sin forsvundne søster, der lavede aktivistisk hjælpearbejde. Følg ham på en action-packed rejse i et ekvilibristisk, fysisk univers med højrisiko effekter og underspillet humor. Krimien er baseret på en omfattende, seriøs research omkring hjælpeorganisationer. Hvad skal der til for at hjælpe – så det gør en forskel, sådan rigtigt? Hvad hjælper hjælpen, og hvem har mest brug for hjælp? Fakta og virkelige hændelser blander sig med fortællingen, så man til sidst, lige som Casper, ikke længere ved, hvad der er virkeligt, og hvad der er fiktion.

Dato: torsdag 19. februar - lørdag 14. marts 2015 kl. tir-fre kl. 20, lør kl. 17
Sted: Teater Republique (Østerfælled Torv 37, 2100 København Ø)
Pris: 85 - 225 kr.
Mere information: Republique: Hjælp!The Enclave - Congo videoinstallation, Louisiana

The Enclave - Congo videoinstallation, Louisiana

Ét værk i tummelen af tusind betog beskuerne på Venedig Biennalen i 2013: Den Irske Pavillon, som var ramme om kunstneren Richard Mosses skræmmende og ubehageligt vedkommende videoværk The Enclave om krigen i Congo. Folk gik småsnakkende ind i videoprojektionernes billedhav og forlod det igen, stumme af rædsel. Vi ser militære konflikter og overgreb på civile udspille sig dagligt i sendefladen, men i Mosses kombination af kunstneriske og dokumentariske metoder bliver det hele endnu værre. Han bruger en særlig militær overvågnings- film, der forvandler landskabernes grønne farver til lysende pink. Med denne blanding af æstetik og konfrontation lykkes det Mosse (f. 1980 i Irland) at kalde konflikterne til live i et andet lys end det journalistiske – man sænker på umærkelig vis paraderne, fordi det hele foregår på et kunstmuseum – og er derfor så meget mere modtagelig og sårbar, når rædslen melder sig.

Læs også Peter Tygesens kritik af udstillingen Lyserød rædsel

Dato: torsdag 5. februar - mandag 25. maj 2015
Sted: Louisiana (Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk)
Mere information: Louisiana: Richard MosseAfriko Highlife band - Dome of Visions

Afriko Highlife band - Dome of Visions

Den 6. marts 1957 fik Ghana selvstændighed. Dome of Visions i København markerer dagen. Afriko Highlife Band leverer et show der spreder glæde og får folk til at danse hele vejen. Det er herlig musik med stor smittende livsglæde og energi. Aftenen bliver skudt igang med traditionel Ghanesiske rytmer og dans inden Afriko Highlife Band kommer på scene.

Dato: fredag 6. marts 2015 kl. 20:30
Sted: Dome of Visions (Søren Kierkegaards Plads, 1016 København)
Mere info på FacebookApi Pipo - Global

Api Pipo - Global

Bandet Api Pipo byder på en opløftende blanding af vestafrikansk storbypop og moderne jazz. I front finder man guitaristen og sangeren Alain Apaloo, der oprindeligt kommer fra det vestafrikanske land Togo, men i mange år har haft København som base for sin karriere. Med den banebrydende amerikanske guitarist Kurt Rosenwinkel som "special guest" vil Api Pipo denne aften præsentere sangene fra deres nye album Nunya, der udkommer i februar.

Dato: fredag 6. marts 2015 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 80
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: Api PipoGhana Independence day - Århus

Okay party people!!!,Get your smartest, stylish, sexiest and colorful outfits, and of cause your party humor out there on the 7th of March 2015, when CHARLES AMOAH & KWABENA KWABENA (Ghanaian recording artists) celebrates Ghana´s independence day with US in Aarhus.

Dato: lørdag 7. marts 2015 kl. 18 - 03
Sted: Folkedansernes hus (Gjellerupvej 83 C, 8230 Åbyhøj, Arhus)
Mere info på FacebookCoco Finger (Uganda)- club concert

Ugandan Top Dancehall maestro and Stage King Coco Finger to perform for the First time in Coepnhagen....he is the artist behing such super hits such as My Miss.... Kimuli kya Rosa and many new ones such as KIFANANYI.. Yori Yori Nite Klub

Dato: lørdag 7. marts 2015 kl. 22:30
Sted: Café Ae (Frederikssundsvej 7, 2400 København NV)
Mere info på FacebookFatoumata Diawara (Mali) - Malmø

Fatoumata Diawara (Mali) - Malmø

Fatoumata Diawara är den fransk-maliska skådespelerskan och kvinnorättskämpen som sadlade om, satsade på musiken och gav ut en av förra årets mest hyllade debutalbum. Hennes musik har sin bas i Wassoulu-traditionen, men hon kryddar den också med afrofunk, pop och visa. Tillsammans med personliga texter förmedlar hon sin kamp mot orättvisorna och den värld hon lämnat ­bakom sig.

Dato: mandag 16. marts 2015 kl. 19:30
Sted: Victoria Teatern (Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, Sweden)
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Victoria Teatern: FatoumataMirel Wagner (Etiopien/Finland) - Ideal bar

Mirel Wagner (Etiopien/Finland) - Ideal bar

Mirel Wagner er født i Etiopien, men er opvokset i Finland. Hendes lyd er dyb og melankolsk singer/songwriting med hendes bløde stemme i centrum, bakket op af guitar, tromme, og violin.

Dato: onsdag 18. marts 2015 kl. 21
Sted: Ideal bar (Enghavevej 40, 1674 København)
Mere information: Vega: Mirel WagnerSahra Halgan Trio (Somaliland) - Hillerød

Sahra Halgan Trio (Somaliland) - Hillerød

Vi glæder os til for første gang at få besøg fra Somaliland, og Sarah Halgan er en ægte ambassadør for sit lands musik. Med lethed og med store følelser er hun et levende ekko af Somaliland med sine sange om kærlighed, fred og krig. På scenen er hun den store Østafrikanske stemme, og med sin utrolige scene tilstedeværelse har hun den gave at kunne tage publikum med på en unik rejse, hvor god stemning og smil blandes.

Dato: torsdag 19. marts 2015 kl. 19:30
Sted: Klaverfabrikken (Fredensvej 12A, Hillerød)
Pris: 100
Køb billet
Mere information: Klaverfabrikken: Sahra Halgan TrioKalaha - electronic afrojazz i Global

Kalaha - electronic afrojazz i Global

Kalaha er en ny dansk supergruppe, der favner jazz, afrobeat og electronica. To af landets fremtrædende elektroniske kunstnere, Rumpistol og Spejderrobot, er gået sammen med to af jazzscenens mest innovative musikere, trommeslageren Emil de Waal og guitaristen Niclas Knudsen, for at udforske grænselandet mellem deres respektive genrer.

Dato: fredag 20. marts 2015 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 80
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: KalahaMaâlem Saïd Oughassal - Gnaoua i Global

Maâlem Saïd Oughassal - Gnaoua i Global

Det er en af den marokkanske metropol Casablancas ledende gnaoua-mestre, som første gang besøger Danmark på en turné i marts. Saïd Oughassal er mester - deraf titlen Maâlem - og kan derfor arbejde spirituelt med musik i de berømte Lila’'er. I et intenst renselsesritual påkaldes de syv ånder i krydsfeltet mellem hans smukke stemme, det intense spil på strengeinstrumentet guimbri og synkoperne fra de specielle jernkastagnetter, som stiger og falder som monsunregn på et bliktag. Det er en smuk, medrivende og dybt spirituel oplevelse, der fremmaner sufi-kulturens mystiske stemninger.

Dato: lørdag 21. marts 2015 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 100
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: Maâlem Saïd OughassalReijseger Fraanje Sylla - Jazzhouse

Den nu 60-årige cellist Ernst Reijseger er en af de helt store navne inden for europæisk samtidsmusik. En musiker, der evner at blande klassisk kammermusik, jazz og glødende improvisation, og som med sin trio med pianist Harmen Franjee og den senegalesiske vokalist og multiinstrumentalist Mola Sylla endda bevæger sig ind i et dybt originalt univers, hvor der bindes bro mellem europæisk og afrikansk musik.

Dato: søndag 22. marts 2015 kl. 20
Sted: Jazzhouse (Niels Hemmingsens Gade 10, Kbh K)
Pris: 160
Køb billet
Mere info på FacebookJosé Pereelanga (DR Congo/Sverige) - releaseparty, Malmø

José Pereelanga växte upp i Kinshasa, hela Afrikas musikaliska huvudstad. Där föddes den moderna musiken från kontinenten i en tid när kolonialismen var ett avslutat kapitel och framtidstron var på topp. Hela världen låg öppen, vilket också avspeglade sig i musiken. Ett speciellt sound föddes i Kinshasa ”kongolesisk rumba”. En av förgrundsfigurerna var gitarrlegenden Franco, sångaren i hans band Madilu, fick upp ögonen för den unge José Pereelanga och tog honom till sin skyddsling. José turnerade med bandet Madilu System i hela Afrika. Därefter har han jobbat med storheter som Papa Wemba och med nationalorkestern Zaïko Langa Langa. Nu har han sitt eget band i Malmö och vi firar att han släpper sin första platta, ”Varma Kitoko”.

Dato: torsdag 26. marts 2015 kl. 19
Sted: Inkonst (Bergsgatan 29, Malmö)
Køb billet
Mere info på FacebookThe KutiMangoes - Global

The KutiMangoes - Global

Er man til afrobeat med fængende blæsertemaer og heftige rytmer, er der noget at glæde sig til, når The KutiMangoes igen indtager Global. The Kutimangoes blev dannet i 2012 af seks erfarne musikere fra det københavnske musikliv. Med tre blæsere, to perkussionister og en keyboardspiller leverer de en festlig blanding af vestafrikansk afrobeat, eklektisk jazz og funk. Fokus er på groovet og den rene utæmmede energi, og selv betegner bandet deres stil som "universel feelgood-musik", der har til formål at give publikum en kæmpe vitaminindsprøjtning. De rytmisk knivskarpe blæserhooks underbygges af intens perkussion i en musik, der bærer stærke referencer til klassisk afrobeat a la Fela Kuti såvel som jazzlegenderne Charles Mingus og Ornette Coleman.

Dato: fredag 27. marts 2015 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 80
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: KutiMangoesWoima Collective, Global

Woima Collective, Global

The Woima Collective was born from deep within the brass section of renowned German funk unit Poets Of Rhythm, as tenor sax player Johannes Schleiermacher became immersed in the rhythms and modes of the African music that the Poets love so much.

Dato: lørdag 11. april 2015
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)Seinabo Sey (Gambia/Sverige) - Lille Vega

Seinabo Sey (Gambia/Sverige) - Lille Vega

Hun er svensk, har gambianske rødder, er ejer af en dybfølt soulstemme, der efterlader ens arme badet i gåsehud, og så har hun taget Norden med storm, da hun hittede med sangen ”Younger”.

Dato: onsdag 15. april 2015 kl. 21
Sted: Verdenskulturcentret (Nørre Allé 7, Kbh N)
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Vega: Seinabo SeySamba - fransk film om immigrant fra Senegal

Samba - fransk film om immigrant fra Senegal

Instruktørparret bag ’De urørlige’ er tilbage – og det samme er denne films stjerne, Omar Sy, der her spiller den senegalesiske immigrant Samba (det hedder han skam), som har arbejdet i Frankrig i ti år, men som stadig ikke har orden i sine papirer. Her kommer socialrådgiveren Alice (Charlotte Gainsbourg) ind i billedet. Hun bør kunne hjælpe ham med at indfri hans kokkedrømme, men også hun har sit at trækkes med, inklusive et nyligt nervesammenbrud. Alices kollega sørger for at advare hende imod at involvere sig personligt i sin klients skæbne, men Samba rører noget i hende… Premiere 16. april

Dato: torsdag 16. april - torsdag 30. april 2015
Sted: Danske biografer
Mere information: Grand: SambaFendika (Etiopien) - Klaverfabrikken, Hillerød

Fendika (Etiopien) - Klaverfabrikken, Hillerød

Fendika er en gruppe af azmari musikere og dansere fra Addis Ababa, Etiopien, der baserer deres musik på Etiopiens rige musiktradition blandet med egne bevægelser og lyde. I deres show tager Fendika publikum med på en kulturel rejse, der byder på dans og musik fra alle afkroge af Etiopien. Fra højlandet i Tigray, Wollo, Gonder og Gojam, til Gurage, Wolaita og Konso i syd. Musikken bliver frembragt ved hjælp af autentiske instrumenter, som håndtrommen kebero og strengeinstrumentet masenko.

Dato: torsdag 16. april 2015 kl. 19:30
Sted: Klaverfabrikken (Fredensvej 12A, Hiller���¸d)
Pris: 100
Køb billet
Mere information: Klaverfabrikken: FendikaFendika (Etiopien) - Global

Fendika (Etiopien) - Global

Fendika er en gruppe azmari-musikere og dansere fra Etiopiens hovedstad, Addis Ababa. Ført an af danseren Melaku Belay tager de publikum med på en kulturel rejse rundt til alle hjørner af Etiopien for at vise bredden og dybden i landets musiktraditioner. Efter deres fantastiske koncerter på Roskilde Festival og Global sidste år lægger Fendika nu igen vejen forbi Danmark med deres ekstraordinært opløftende liveshow.

Dato: lørdag 18. april 2015 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 100
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: FendikaMarianne Da Cruz (Sverige/Cap Verde) - koncert i Malmø

Marianne Da Cruz (Sverige/Cap Verde) - koncert i Malmø

Med sin låt ”Won’t you be mine” blev Marianne Da Cruz förra årets favorit på alla hjärtans dag i Sveriges Radio, P3. Sångerskan, som mer eller mindre har arbetat med artisteri hela sitt liv, gör nu sin första solodebut efter många års arbete i skuggan.

Dato: lørdag 25. april 2015 kl. 19:30
Sted: Victoria Teatern (Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, Sweden)
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Victoria Teatern:Marianne Da CruzTimbuktu - prisbelønnet film i Grand

Timbuktu - prisbelønnet film i Grand

Guldpalme- og Oscarkandidaten 'Timbuktu' udspilles i det nordlige Mali, hvor jihadister har taget magten - og med dem Sharia-lovgivningen. Rygning forbydes, det samme gør musik. Og børnene får ikke engang lov til at spille fodbold. I sansemættede, lyriske billeder oplever vi på klos hold, hvordan et samfund tvinges i knæ af islamiske ekstremister, der ikke gebærder sig meget anderledes end de nyhedsaktuelle Boko Haram. Da Abderrahmane Sissako skrev filmen var det dog steningen af et ungt, ugift par i Mali, der var afsættet, men dermed stoppede rædslerne som bekendt ikke - hverken i Mali eller Nigeria. I Cannes var 'Timbuktu' en af de mest kritikerroste film og den blev belønnet med både Prix François Chalais og den økumeniske pris.

OBS: billetsalgendnu ikke startet

Dato: torsdag 30. april 2015
Sted: Grand Teatret (Mikkel Bryggers gade, Kbh K)
Mere information: Grand: TimbuktuTribu Baharu - AfroColumbiansk fest i Global

Tribu Baharu - AfroColumbiansk fest i Global

Dato: fredag 15. maj 2015 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)Couleur Café 2015

Couleur Café 2015

Afrikansk én-dags festival i Nørrebrohallen. Live musik, afrikansk marked, aktiviteter for børn, god mad og drikke.

Dato: lørdag 23. maj 2015 kl. 12 -21
Sted: Nørrebrohallen (Kbh N)
Pris: 20,- (gratis for børn)
Mere info på FacebookTabanka Djazz (Guinea-Bissau) - Pumpehuset

Tabanka Djazz (Guinea-Bissau) - Pumpehuset

Tabanka Djaz, originally from Guinea-Bissau, was formed in 1988 and celebrate last year their 26`th anniversary of their first album”Tabanka(1990)”. Their sucess, both national and international has lead them to extensive touring in Portugal, Angola, Mozambique, Senegal, France, Luxembourg, Holland, USA, Cap Vert, among other countries.

Dato: fredag 29. maj 2015 kl. 21
Sted: Pumpehuset (Studiestræde 52, Kbh K)
Køb billet
Mere information: Pumpehuset: Tabanka DjazAfrika på Louisiana

Afrika på Louisiana

Udstillingen Afrika er det tredje kapitel i Louisianas store fortælling om Arkitektur, kultur og identitet. Museet var i 2011 ramme om fortællingens første kapitel – NEW NORDIC – og i 2012 rettedes blikket mod den arabiske verden med udstillingen DET ARABISKE NU. Tredje kapitel præsenterer en række markante spor og levende traditioner på det afrikanske kontinent, og udstillingen vil i lighed med de to forrige folde sig ud i krydsfeltet mellem arkitektur, samtidskunst og kultur. Louisianas arkitekturudstillinger handler aldrig udelukkende om byggeri og æstetik, men derimod om samfundet, om de indgreb af definerende, fortolkende og forandrende art, som arkitekturen bidrager med i både de fysiske og de mentale rum, som danner vores sociale fælleskaber. En arkitekturudstilling på Louisiana handler om det liv, vi lever, det liv, andre lever, og det liv, vi kunne leve.

Dato: torsdag 25. juni - søndag 25. oktober 2015
Sted: Louisiana (Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk)
Mere information: Louisiana: AfrikaAfrikansk musik på Roskilde Festival 2015

Afrikansk musik på Roskilde Festival 2015

Indtil videre er følgende afrikanske navne offentliggjort på 2015 programmet: Kasai Allstars (DR Congo), Batida (Angola/Portugal), Khaira Arby (Mali), Ferro Gaita (Cap Verde) og Noura Mint Seymali (Mauritania).

Dato: lørdag 27. juni - lørdag 4. juli 2015
Sted: Roskilde FestivalGuldkysten - biopremiere

Premiere på den danske Ghana-film "Guldkysten"

Dato: torsdag 2. juli 2015
Sted: Danske biograferMzunga Kichaa - tivoli

Mzunga Kichaa - tivoli

Esben Sørensen fra Skanderborg har under store dele af sin opvækst boet i Afrika, og det er der, han har udviklet sit musikalske alter ego, Mzunga Kichaa. Det betyder noget i retning af ’den skøre hvid mand’ og har givet ham stor succes i Østafrika med den særlige Bongo Flava stil, som er en blanding af reggae, rap, afropop og traditionel tanzaniansk musik. Han havde et stort hit med nummeret Jitolee og har været nomineret ved Danish World Music Awards til både Best World Album og Best World Track.

Dato: mandag 27. juli 2015 kl. 19
Sted: Tivoli, Harmonipavillonen (Vesterbrogade 3, Kbh V)
Mere information: Mundo MandagMr. Africa Denmark - Aalborg

Mr. Africa Denmark - Aalborg

Dato: lørdag 5. september - onsdag 5. august 2015
Sted: Trekanten bibliotek & kulturhus (Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg)
Mere info på FacebookKaren Mukupa - Tivoli

Karen Mukupa - Tivoli

Til at runde årets MundoMandag program af med en fest får vi besøg af den danske sangerinde Karen Mukupa og hendes veloplagte orkester. Hun er født i Zambia, vokset op i Tanzania og flyttede til Danmark som 15-årig, og den afrikanske opvækst høres tydeligt på hendes afrobeat inspirerede popmusik. Musikken har også klare referencer til reggae og hiphop og leder tankerne hen på, at Karen Mukupa har en fortid i den danske raggamuffin-duo No Name Requsted sammen med nu afdøde Natasja. Karen Mukupa synger både på engelsk og swahili, og musikken emmer af livsglæde og smittende energi.

Dato: mandag 14. september 2015 kl. 19
Sted: Tivoli, Harmonipavillonen (Vesterbrogade 3, Kbh V)
Mere information: Mundo MandagMr. & Miss Africa Denmark - Aalborg

Mr. & Miss Africa Denmark - Aalborg

Dato: lørdag 7. november 2015
Sted: Touch of Africa (Aalborg )
Mere info på Facebook  
 

OBS: Hvis du selv er arrangør og planlægger et Afrikansk relateret arrangement, opfordres du til at prøve at undgå datoer der kolliderer med andre lignende arrangementer. Brug oversigten her som dit opdaterede overblik :-)

 

 


Kursus i afrikansk hårkunst på frisørskolen i København

Udveksling af idéer og inspiration. Her på Frisørskolen i København.

 

Afrikansk kultur i Danmark

-en introduktion

Det multikulturelle Danmark ER en realitet, selvom ordet måske snart er ved at være lidt slidt af den politiske debat. Folk fra hele verden flytter rundt på tværs af grænser og blander kulturer og idéer. Det har altid været sådan og det er sådan udvikling skabes -og selvfølgelig er det mere synligt nu end før. Kulturmøder indebærer uden tvivl være vanskelige udfordringer, men alle har noget at lære af processen. Et "multietnisk" samfund kan bringe kulturel rigdom og fred -hvis det er det vi vil - og hvis vi vælger det! Der er nok at tage fat på. Det sker!

Det afrikanske samfund i Danmark har det hele: fester, fodbold i Fælledparken, musik, butikker, restauranter, magasiner, festligheder, koncerter, nationaldage, skovture, picnic og prisoverrækkelser. Og ALLE er velkomne til disse begivenheder.

Da Danmark for snart mange år siden fik en såkaldt "integrationsminister" bad han i nogle af sine første udtalelser invandrergrupperne i Danmark om at vise danskerne mere af deres kultur. Dette ses som del af succésfuld integration mellem nationaliteter og kulturer. Afrikanerne i Danmark er formodentlig blandt de indvandrergrupper, der er mest kulturelt aktive, men det er desværre ikke meget støtte og opbakning de får fra det officielle Danmark -og det er ikke meget de kommer til orde i mediebilledet. På denne side er der en lang række links til nogle af de mennesker og organisationer, med såvel afrikansk som "gammel-dansk" baggrund, der på hver deres måde bidrager positivt til at vi alle sammen kan være her -og ovenikøbet have det sjovt og rart med hinanden :-)Afrikanske stemmer

Presse kontakt til Dansk-Afrikanske professionelle, debattører mm.

VOICES OF AFRICA er et nyt initiativ fra en gruppe danskere med afrikansk baggrund: "Vi har hver vores meninger og baggrund, men er fælles om en utilfredshed med det billede der tegnes af Afrika i de danske medier. Afrikas stemmer vil høres!"

I kampagner, artikler, reklamer, politik og erhversliv tales der alt for ofte om både Afrika og afrikanere uden at hovedpersonerne på nogen måde tages med på råd. Det bør være slut med f.eks. at debattere Afrikansk udviklingspolitik uden afrikanske deltagere. Vi er også lidt kede af fortsat at se TV-indsamlinger, der viser et alt for ensidigt negativt billede af "det sultne Afrika" der skal reddes af Vesten. Selvfølgelig må det være muligt at samle ind til nødhjælp eller udvikling og samtidig fortælle at der selvfølgelig også eksisterer en anden virkelighed i Afrika.

Det er tilsyneladende et generelt problem for den danske presse at finde kilder med "anden etnisk baggrund end dansk". Netværket "Voices of Africa" tilbyder her i første omgang at formidle kontakt til kilder i det afrikanske miljø i Danmark. Kvinder og mænd med afrikansk baggrund og en mening og gerne står frem. Vi er så småt ved at opbygge en kontaktliste med højtuddannede indenfor bl.a. jura og erhvervsliv. Men listen skal også omfatte såkaldt "almindelige" mennesker med afrikansk baggrund og stærke meninger og kendskab til så forskellige emner som udvikling, forskning, adoption, kommunikation, familieforhold og meget andet. Initiativtagerne har bl.a. tidligere erfaringer med projekterne Miss Africa Danmark og Celebrate Africa. Har du selv afrikansk baggrund og lyst til stille din viden og mening til rådighed, kan du kontakte os og komme med på listen.

DIN AFRIKANSKE KONTAKT

Journalister, virksomheder og organisationer er meget velkomne til at kontakte os for kontakt til nogle af Afrikas stærke stemmer i Danmark. Vi håber initiativet vil blive vel modtaget og på sigt kan bidrage til et lidt mere nuanceret billede af Afrika og Afrikanere. Kontakt "Africa i Danmark" her på hjemmesiden.


 

Guide: Links og mere Afrikansk i Danmark

En mini-guide til udvalgte tilbud fra "Afrika i Danmark".

Blogs, radio, tv, magasiner og medier

U-landsnyt

u-landsnyt.dk kan du følge med i mediomtalen af udviklingslandene i de danske medier. På det fremragende site kan du bl.a. se hvilke programmer om 3. verdenslande, der vil blive vist i TV. U-landsnyt er også på Facebook.

Juju Radio

Dansk web-radio med afrikanske studieværter i en række forskellige programmer der kan streames online:jujuradio.com og Facebook: Juju Radio

Ethniqa Magazine

Online magasin på ethniqamagazine.dk og Facebook.

Dunia Duara by Pernille

Blog af Afrika kenderen Pernille Bærendsen: www.duniaduara.dk og Facebook: Dunia Duara

Afrika360

"Afrika360 er et forsøg på at skabe et mangfoldigt Afrikamedie, baseret på blogs skrevet af kompetente Afrikainteresserede krydret med velskrevne journalistiske artikler." Følg med på Facebook: Afrika360

African Courier

Det engelsk sprogede African Courier kan købes hveranden måned i den internationale kiosker (Hovedbanegården, Magasins kiosk, Københavns Lufthavn -kan være svært at finde). Bladet udgives i Tyskland for "afrikanere og venner af Afrika i Europa". En sjælden gang imellem også med indslag fra det afrikanske kulturliv i Danmark rapporteret fra "Africa in Denmark". Læs mere om the African Courier på bladets hjemmeside og Facebook

Butikker: mad, hår, tøj, frisører, skønhedsprodukter

Afrikansk frisør med hår til ALLE

Ghanesiske Barikisu kan nu officielt kalde sig både afrikansk og dansk frisør. Efter eksamen fra frisørskolen i København har hun taget springet og åbnet en salon, først i København City og nu på Vesterbro. Barikisu HAIR kan håndtere både lyst, glat, mørkt, krøllet og til damer og herrer. Bestil tid på tlf. 71 62 63 60 eller læs mere på www.barikisu.com og Facebook.

Noirebeauty.dk

Noirebeauty.dk er en ny netbutik der primært baseret på salg af højt kvalitet af Human Hair Extensions og skønhedsprodukter til kvinder. Bestillinger afgives på den nye hjemmeside og sendes indenfor 3 hverdagedage. Se udvalget på Noirebeauty.dk og på Facebook.

Nyah Beauty

Afrikansk frisør og skønhedsprodukter. Rantzausgade 8b, København. Se Facebook: Nyah Beauty og www.nyah-beauty.com

Butik African House

Ghanesiske Samuel Asante-Jakobsen har åbnet sin butik African Hous på Abel Cathrines Gade 3 (Vesterbro). Besøg www.africanhouse.dk og se udvalget af kunsthåndværk, kosmetikprodukter mm. -alt fra Afrika.

Butik Danafrika

Danafrika har et bredt udvalg af fisk, olier og andre specialiteter fra Afrika. Danafrika har netop udvidet deres lokaler, så de nu også har plads til en Fair Trade shop in shop med udvalgte Fair Trade varer. Besøg webside for Danafrika Trading og butikken der holder til på Nordre Fasanvej 195, kldr. 2000 Frederiksberg.

Africa WebStore - Web butik med afrikansk musik, film, tøj og andre varer

En online butik med Afrika-relaterede produkter er blevet tilføjet her på hjemmesiden (Se topmenuen). "Africa WebStore" tilbyder gode priser og et bredt udvalg af bl.a. bøger, film, plakater, te, skønhedsprodukter og tøj -alle med afrikanske relationer. Varerne præsenteres i partnerskab med de anerkendte online butikker Amazon.com og Amazon.co.uk. Amazon står for betaling og forsendelse. Hvis du er bosat i Danmark bør du vælge UK/Europe for den billigste forsendele, dog skal du være opmærksom på at US-butikken har et betydeligt større vareudvalg. Se dig omkring i varesortimentet her:
- Afrika WebStore (UK/Europa)
- Afrika WebStore (USA)

Kekela

Fra butikken Kekela i Århus sælges spændende kunsthåndværk mm. fra Sydafrika. Det er blandt andet keramik, cremer, skind, møbler, vin og smykker. Se mere på www.kekela.dk

Ethnic House

Professionel Afrikansk Frisør i Århus. Besøg hjemmeside

Fair Trade Danmark

Besøg sammenslutningen af danske Fair Trade organisationer på www.fairtrade.dk Her kan du finde butikker og Fair Trade varer fra bl.a. mange afrikanske varer.

Hammershus Fairtrade

Flettede kurve, djember og andre fairtrade produkter fra Ghana og Burkina Faso forhandles af Hammershus Fairtrade

Få syet tøj efter dine personlige mål hos skrædderne i Ouagadougou

Et dansk initiativ på internettet gør det muligt for dig at få skræddersyet tøj i høj kvalitet samtidig med at du støtter vestafrikanske kunsthåndværkere og bomuldsbønder. Samarbejdet er etableret af foreningen International Kontakt. Fil Bleu er et udviklingsprojekt, der involverer alle led i tekstilfremstillingen fra bondens bomuld til skræddernes færdige produkter. Alle modeller er fremstillet i vestafrikansk bomuld, vævet og trykt i Vestafrika og syet af skræddere i Ouagadougou - alle projektdeltagere i Fil Bleu. Hele salgsprisen (minus transport, told og moms) går til producenterne og deres lokalsamfund. Besøg www.filbleu.org

Afrikanske trommer

Dabeat (køb afrikanske trommer af høj kvalitet)

Restauranter

Restaurant Ma'ed

Ethiopisk restaurant på Griffenfeldsgade i København. Facebook: Restaurant Ma'ed

Restaurant Danafrika

Afrikansk restaurant på grænsen mellem Nørrebro, Frederiksberg og Afrika: Nordre Fasanvej 192. Tlf 3819 9956. (Fra kl 15-18: 2833 8000). Besøg også restaurant.danafrika.dk og Facebook: Danafrika

Restaurant Lalibela

Lalibela Etiopisk Restaurant på Jagtvej i København. Facebook: Restaurant Lalibela

Caribean Kitchen

Caribisk køkken i Fredensgade 34 B st. i Århus. Se: caribbean-kitchen.dk

Afrikanske musikere + dans og trommer

 

Afrikanske billedkunstnere og gallerier

 

Afrikansk danseundervisning, underholdning, shows

Der findes efterhånden en bred vifte af tilbud hvis du er interesseret i undervising i afrikansk dans. Her er en lille oversigt over nogle af de mange tilbud:

Musik, spillesteder og klubber

GLOBAL - Københavns spillested for verdensmusik

På adressen Nørre Allé 7 har der i mange år været gode muligheder for at høre musik fra bl.a. Afrika. GLOBAL er Danmarks eneste dedikerede spillested for "alverdens musik". Der præsenteres world music med et udvalg af de bedste bands fra Danmark og resten af verden. Global er i øvrigt også hjemsted for den årlige World Music Festival. Læs mere og hold øje med programmet på www.globalcph.dk og Facebook

Club Below

Afrikansk clubbing på Axeltorv 3 i København. Der er fest hver weekend og nærmere information om events udsendes via Facebook fra diverse arrangører og DJs.

Søpavillonen

Søpavillonen er blevet et populært sted for Afrikanske fester og mindre play-back koncerter. Det meste annonceres via Facebook, men stedet har også sin egen hjemmeside www.soepavillonen.dk

 

Afrikanske organisationer, klubber, kultur og foreninger

 

 

Afrikanske ambassader i Danmark

 

Flere links

Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU / DCCD)

Institution under Udenrigsministeriet der varetager kultursamarbejdet mellem Danmark og udviklingslandene i Afrika, Asien, Caribien, Latinamerika og Mellemøsten. CKU er også organisationen bag bl.a. Images festivalerne. Besøg www.DCCD.dk

 


Bemærk: "Africa in Denmark" på Crawfurd.dk er en gratis service, men leverer ikke gratis reklameplads. Tips modtages gerne, men der er ingen garanti for at samtlige links medtages i oversigten. Firmaer og andre med kommercielle produkter og initiativer der ønskes omtalt, bedes kontakte webmaster. Det er også muligt at købe bannerannoncer på hjemmesiden.


 

Udvalgte Fotos fra Afrika-arrangementer i Danmark:

En ikke helt opdateret oversigt og links til nogle af de mange fotos fra forskellige koncerter og begivenheder du kan finde her på hjemmesiden:

   

Photo exhibition: Home is where the heart is

Black History Month i London med billeder fra Afrika og Afrikanere i Danmark

Jacob Crawfurds fotoudstilling "Home is where the heart is" har fra juli til november 2006 været udstillet i London. Først på brunei Gallery (SOAS - School of African and Oriental Studies) og siden på Dominion Arts Education Centre i Ealing som en del af det officielle program i den årlige "Black History Month". Udstillingen viser portrætter fra livet i Afrika og fra livet som Afrikaner i Danmark og Europa. Udstillingen som nu tilbydes gallerier i Danmark havde op mod 10.000 besøgende på Brunei Gallery. Udstillingen har endnu ikke været vist i Danmark.. Læs mere om udstillingen her

 

 

 

 

Send this page to a friend

 

Top of page

 

 
 
 
 
 

 

 [ Home | Photos | Africa | Media Production | About me ]

  Copyright © Jacob Crawfurd - crawfurd.dk 1996-2015. All Rights Reserved.