home   

    sitemap    

    search    

     help     

   guestbook   

     contact     

 

 
 
 
 
 

 

 

Mere på dette site:
- This page in English: Africa in Denmark


Africa webStore

OBS: Der tages forbehold for eventuelle program-ændringer, fejl eler aflysninger.

 

 

Afrikanske arrangementer
Kender du til et kommende arrangement (i Danmark) som burde blive omtalt her? Jeg kan ikke love at tilføje alt, men send mig et par linier, så vil jeg kigge på det.

Share on Facebook

 

Afrika i Danmark

Velkommen til din hovedkilde til Afrikanske aktiviteter i Danmark. Der foregår faktisk en del "Afrika" i Danmark ...hvis du er parat til det! Denne side er en dansk-sproget mini-portal hvor du kan holde dig a'jour med meget af det der foregår i øjeblikket + links til det afrikanske netværk. Bemærk venligst at de fleste sider på Crawfurd.dk er på engelsk.

Kalender - Det sker i Danmark: Afrika på programmet

   

Afrikansk medvirkende søges til madprogram på DR1

Der er ingen grund til at rejse verden tynd efter eksotiske madretter, når Danmark har så mange spændende nationaliteter at byde på. Her gemmer der sig hjemmekokke, der laver fantastisk mad fra eget hjemland - og nu er det vores opgave at finde frem til dem et nyt tv-program.

Til en programserie søger vi derfor en afrikansk medvirkende, som har lyst til at give os et indblik i sin yndlingsret fra sit hjemland og mod på at vise, hvordan den tilberedes. Man kan sagtens deltage alene, men også sagtens lave maden sammen med et familiemedlem eller ven. Retten vil blive tilberedt hjemme hos den/de medvirkende sammen med vores vært, som derefter selv vil forsøge at lave retten, og efterfølgende invitere den/de medvirkende til smagsprøvning for at se, om retten kan godkendes. Samtidig vil vi få et indblik i den/de medvirkendes historie, og hvordan den/de er endt i netop Danmark.

Programmet er et feel-good program, der skal give seerne inspiration til den madlavningen. Det er vigtigt at den/de medvirkende taler forståeligt dansk og har fin plads i deres køkken til et tv-hold. Der gives ikke betaling for at medvirkende i programmet. Har du lyst til at høre mere om programmet, er du velkommen til at kontakte os på: camilla.lagstrom@monday.dk

Sted: DR tvKuenta i Tambu - Tropical bass i Global

Med en blanding af traditionelle afro-caribiske rytmer fra øen Curaçao og europæisk dance leverer Kuenta i Tambu en eksplosiv musikalsk cocktail, der uden tvivl vil glæde fans af navne som Buraka Som Sistema, M.I.A. og Diplo.

Dato: lørdag 22. november 2014
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 70 + gebyr
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: KITSylvester Agbedoglo, albumrelease/optræden

Sylvester udgiver sit 3. album: Experience Adanu og giver i din anledning en live optræden i Caféen. Master drummer Sylvester Agbedoglo er fra Togo, Vestafrika og er født ind i en familie og en kultur, hvor musik, dans, trommer og sang har stor betydning i alle livets aspekter.

Dato: lørdag 22. november 2014 kl. 18-20
Sted: Verdenskulturcentret (Nørre Allé 7, Kbh N)
Mere info på FacebookDMA World

DMA World

Uddeling af Danish World Music Awards 2014 med fest og live musik fra den danske World-scene.

Dato: søndag 23. november 2014 kl. 19
Sted: Jazzhouse
Pris: gratis entre
Mere info på FacebookBørnekoncert med Kutimangoes på Hovedbiblioteket

Børnekoncert med Kutimangoes på Hovedbiblioteket

Magiske KutiMangoes, der er nomineret til Danish Music Awards World for deres debutalbum møder Burkina Fasos supertalent Patrick Fabré og skaber musik der går lige i hjertet – og fødderne. Musikken er for alle aldre. Men denne dag optræder KutiMangoes & Patrick Fabré eksklusivt for børn (Alder: 5 -7 –årige) Tilmelding på hovbou@kff.kk.dk eller ring til børnebiblioteket på 33666104.

Dato: onsdag 26. november 2014 kl. 10 - 10:45
Sted: Københavns Hovedbibliotek (Krystalgade 15)
Pris: gratis
Mere information: Kbh Bib: KutimangoesMoussa Diallo Kvintet + Ogoya Nengo & the Dodo Women’s Group (Kenya)

Moussa Diallo Kvintet + Ogoya Nengo & the Dodo Women’s Group (Kenya)

Moussa Diallo giver koncert i Malmø og aftenen starter med en gruppe kvinder fra Kenya: Ogoya Nengo & the Dodo Women’s Group.

Dato: onsdag 26. november 2014 kl. 19
Sted: Inkonst (Bergsgatan 29, Malmø)
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Mix MusikSun Ra Arkestra - Pumpehuset

I sit helt eget særlige sammenkog af free jazz, swing, doo-wop, electronica og med afrofuturistiske referencer, er et show med Sun Ra Arkestra lige så langt fra en ordinær koncertoplevelse som den afdøde leder af bandet mente hans åndelige hjem var fra jorden. Jazz-legenden Marshall Allen leder i dag orkestret og da de gæstede København under årets Distortion optrådte de med en total udsolgt koncert i Jazzhouse. Du skal derfor ikke sidde for længe på hænderne, når Sun Ras Arkestra besøger byen på ny og den 26. november fejrer jazz-ikonet fra Saturns fødselsdag i Pumpehuset.

Dato: onsdag 26. november 2014 kl. 20
Sted: Pumpehuset (Studiestræde 52, Kbh K)
Pris: 200
Køb billet
Mere info på FacebookMeta Meta - brasiliansk Psychedelic samba, Global

Brasiliansk musik har i disse år kreativt vokseværk, hvilket Metá Metá er et blændende eksempel på. São Paulo-bandet spiller en original og genrejonglerende musik domineret af hjemlandets mange stilarter, som de blander med inspirationer fra afrobeat og free-jazz. Live er ensemblet et unikt bekendtskab, hvor sangene fra gruppens to fremragende plader bliver rullet ud i bredformat.

Dato: fredag 28. november 2014 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 80 + gebyr
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: Meta MetaTanzania Independence day

TANDEN is pleased to announce this year 53yrs of TANZANIA INDEPENDENCE DAY CELEBRATIONS. This event will showcase culture, hospitality, talents and nature of Tanzanians, there will be lots of entertainments. This year the celebrations are going to be unique.

Dato: lørdag 6. december 2014 kl. 18
Sted: Kulturstationen Vanløse (Frode Jacobsens Plads 4,1 sal)
Mere info på FacebookSonghoy Blues (Mali) - Global

Songhoy Blues er en bundcharmerende kvartet fra Mali, der har plantet flaget i desert blues-land. Til trods for at der indtil videre kun er udkommet én sang med gruppen, har de som en del af Damon Albarns Africa Express, allerede fået en del "kudos" i den internationale presse. På udgivelsen Africa Express Presents Maison Des Jeunes, der præsenterer unge og ukendte musikere fra Mali, er Songhoy Blues’ Soubour et af de klare højdepunkter. Sangen har desuden Nick Zinner fra The Yeah Yeah Yeahs med på guitar.

Dato: lørdag 6. december 2014 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 70 + gebyr
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Global: Songhoy BluesAfrican Night - Mojo Blues Bar

Mojo har genoptaget et forrygende projekt - African Night. Ayi Solomon, Alain Apaloo og Rasmus Lund havde for nogle år siden et sjovt projekt kørende med svedige rytmer og spændende gæster. Denne afrikansk inspirerede legeplads er blevet fornyet med nye gæster og frisk energi. African Night - Happy People

Dato: tirsdag 16. december 2014 kl. 21
Sted: Mojo (Løngangsstræde 21C, Kbh K)
Pris: fri entré  
 

OBS: Hvis du selv er arrangør og planlægger et Afrikansk relateret arrangement, opfordres du til at prøve at undgå datoer der kolliderer med andre lignende arrangementer. Brug oversigten her som dit opdaterede overblik :-)

 

 


Kursus i afrikansk hårkunst på frisørskolen i København

Udveksling af idéer og inspiration. Her på Frisørskolen i København.

 

Afrikansk kultur i Danmark

-en introduktion

Det multikulturelle Danmark ER en realitet, selvom ordet måske snart er ved at være lidt slidt af den politiske debat. Folk fra hele verden flytter rundt på tværs af grænser og blander kulturer og idéer. Det har altid været sådan og det er sådan udvikling skabes -og selvfølgelig er det mere synligt nu end før. Kulturmøder indebærer uden tvivl være vanskelige udfordringer, men alle har noget at lære af processen. Et "multietnisk" samfund kan bringe kulturel rigdom og fred -hvis det er det vi vil - og hvis vi vælger det! Der er nok at tage fat på. Det sker!

Det afrikanske samfund i Danmark har det hele: fester, fodbold i Fælledparken, musik, butikker, restauranter, magasiner, festligheder, koncerter, nationaldage, skovture, picnic og prisoverrækkelser. Og ALLE er velkomne til disse begivenheder.

Da Danmark for snart mange år siden fik en såkaldt "integrationsminister" bad han i nogle af sine første udtalelser invandrergrupperne i Danmark om at vise danskerne mere af deres kultur. Dette ses som del af succésfuld integration mellem nationaliteter og kulturer. Afrikanerne i Danmark er formodentlig blandt de indvandrergrupper, der er mest kulturelt aktive, men det er desværre ikke meget støtte og opbakning de får fra det officielle Danmark -og det er ikke meget de kommer til orde i mediebilledet. På denne side er der en lang række links til nogle af de mennesker og organisationer, med såvel afrikansk som "gammel-dansk" baggrund, der på hver deres måde bidrager positivt til at vi alle sammen kan være her -og ovenikøbet have det sjovt og rart med hinanden :-)Afrikanske stemmer

Presse kontakt til Dansk-Afrikanske professionelle, debattører mm.

VOICES OF AFRICA er et nyt initiativ fra en gruppe danskere med afrikansk baggrund: "Vi har hver vores meninger og baggrund, men er fælles om en utilfredshed med det billede der tegnes af Afrika i de danske medier. Afrikas stemmer vil høres!"

I kampagner, artikler, reklamer, politik og erhversliv tales der alt for ofte om både Afrika og afrikanere uden at hovedpersonerne på nogen måde tages med på råd. Det bør være slut med f.eks. at debattere Afrikansk udviklingspolitik uden afrikanske deltagere. Vi er også lidt kede af fortsat at se TV-indsamlinger, der viser et alt for ensidigt negativt billede af "det sultne Afrika" der skal reddes af Vesten. Selvfølgelig må det være muligt at samle ind til nødhjælp eller udvikling og samtidig fortælle at der selvfølgelig også eksisterer en anden virkelighed i Afrika.

Det er tilsyneladende et generelt problem for den danske presse at finde kilder med "anden etnisk baggrund end dansk". Netværket "Voices of Africa" tilbyder her i første omgang at formidle kontakt til kilder i det afrikanske miljø i Danmark. Kvinder og mænd med afrikansk baggrund og en mening og gerne står frem. Vi er så småt ved at opbygge en kontaktliste med højtuddannede indenfor bl.a. jura og erhvervsliv. Men listen skal også omfatte såkaldt "almindelige" mennesker med afrikansk baggrund og stærke meninger og kendskab til så forskellige emner som udvikling, forskning, adoption, kommunikation, familieforhold og meget andet. Initiativtagerne har bl.a. tidligere erfaringer med projekterne Miss Africa Danmark og Celebrate Africa. Har du selv afrikansk baggrund og lyst til stille din viden og mening til rådighed, kan du kontakte os og komme med på listen.

DIN AFRIKANSKE KONTAKT

Journalister, virksomheder og organisationer er meget velkomne til at kontakte os for kontakt til nogle af Afrikas stærke stemmer i Danmark. Vi håber initiativet vil blive vel modtaget og på sigt kan bidrage til et lidt mere nuanceret billede af Afrika og Afrikanere. Kontakt "Africa i Danmark" her på hjemmesiden.


 

Guide: Links og mere Afrikansk i Danmark

En mini-guide til udvalgte tilbud fra "Afrika i Danmark".

Blogs, radio, tv, magasiner og medier

U-landsnyt

u-landsnyt.dk kan du følge med i mediomtalen af udviklingslandene i de danske medier. På det fremragende site kan du bl.a. se hvilke programmer om 3. verdenslande, der vil blive vist i TV. U-landsnyt er også på Facebook.

Juju Radio

Dansk web-radio med afrikanske studieværter i en række forskellige programmer der kan streames online:jujuradio.com og Facebook: Juju Radio

Ethniqa Magazine

Online magasin på ethniqamagazine.dk og Facebook.

Dunia Duara by Pernille

Blog af Afrika kenderen Pernille Bærendsen: www.duniaduara.dk og Facebook: Dunia Duara

Afrika360

"Afrika360 er et forsøg på at skabe et mangfoldigt Afrikamedie, baseret på blogs skrevet af kompetente Afrikainteresserede krydret med velskrevne journalistiske artikler." Følg med på Facebook: Afrika360

African Courier

Det engelsk sprogede African Courier kan købes hveranden måned i den internationale kiosker (Hovedbanegården, Magasins kiosk, Københavns Lufthavn -kan være svært at finde). Bladet udgives i Tyskland for "afrikanere og venner af Afrika i Europa". En sjælden gang imellem også med indslag fra det afrikanske kulturliv i Danmark rapporteret fra "Africa in Denmark". Læs mere om the African Courier på bladets hjemmeside og Facebook

Butikker: mad, hår, tøj, frisører, skønhedsprodukter

Afrikansk frisør med hår til ALLE

Ghanesiske Barikisu kan nu officielt kalde sig både afrikansk og dansk frisør. Efter eksamen fra frisørskolen i København har hun taget springet og åbnet en salon, først i København City og nu på Vesterbro. Barikisu HAIR kan håndtere både lyst, glat, mørkt, krøllet og til damer og herrer. Bestil tid på tlf. 71 62 63 60 eller læs mere på www.barikisu.com og Facebook.

Noirebeauty.dk

Noirebeauty.dk er en ny netbutik der primært baseret på salg af højt kvalitet af Human Hair Extensions og skønhedsprodukter til kvinder. Bestillinger afgives på den nye hjemmeside og sendes indenfor 3 hverdagedage. Se udvalget på Noirebeauty.dk og på Facebook.

Nyah Beauty

Afrikansk frisør og skønhedsprodukter. Rantzausgade 8b, København. Se Facebook: Nyah Beauty og www.nyah-beauty.com

Butik African House

Ghanesiske Samuel Asante-Jakobsen har åbnet sin butik African Hous på Abel Cathrines Gade 3 (Vesterbro). Besøg www.africanhouse.dk og se udvalget af kunsthåndværk, kosmetikprodukter mm. -alt fra Afrika.

Butik Danafrika

Danafrika har et bredt udvalg af fisk, olier og andre specialiteter fra Afrika. Danafrika har netop udvidet deres lokaler, så de nu også har plads til en Fair Trade shop in shop med udvalgte Fair Trade varer. Besøg webside for Danafrika Trading og butikken der holder til på Nordre Fasanvej 195, kldr. 2000 Frederiksberg.

Africa WebStore - Web butik med afrikansk musik, film, tøj og andre varer

En online butik med Afrika-relaterede produkter er blevet tilføjet her på hjemmesiden (Se topmenuen). "Africa WebStore" tilbyder gode priser og et bredt udvalg af bl.a. bøger, film, plakater, te, skønhedsprodukter og tøj -alle med afrikanske relationer. Varerne præsenteres i partnerskab med de anerkendte online butikker Amazon.com og Amazon.co.uk. Amazon står for betaling og forsendelse. Hvis du er bosat i Danmark bør du vælge UK/Europe for den billigste forsendele, dog skal du være opmærksom på at US-butikken har et betydeligt større vareudvalg. Se dig omkring i varesortimentet her:
- Afrika WebStore (UK/Europa)
- Afrika WebStore (USA)

Kekela

Fra butikken Kekela i Århus sælges spændende kunsthåndværk mm. fra Sydafrika. Det er blandt andet keramik, cremer, skind, møbler, vin og smykker. Se mere på www.kekela.dk

Ethnic House

Professionel Afrikansk Frisør i Århus. Besøg hjemmeside

Fair Trade Danmark

Besøg sammenslutningen af danske Fair Trade organisationer på www.fairtrade.dk Her kan du finde butikker og Fair Trade varer fra bl.a. mange afrikanske varer.

Hammershus Fairtrade

Flettede kurve, djember og andre fairtrade produkter fra Ghana og Burkina Faso forhandles af Hammershus Fairtrade

Få syet tøj efter dine personlige mål hos skrædderne i Ouagadougou

Et dansk initiativ på internettet gør det muligt for dig at få skræddersyet tøj i høj kvalitet samtidig med at du støtter vestafrikanske kunsthåndværkere og bomuldsbønder. Samarbejdet er etableret af foreningen International Kontakt. Fil Bleu er et udviklingsprojekt, der involverer alle led i tekstilfremstillingen fra bondens bomuld til skræddernes færdige produkter. Alle modeller er fremstillet i vestafrikansk bomuld, vævet og trykt i Vestafrika og syet af skræddere i Ouagadougou - alle projektdeltagere i Fil Bleu. Hele salgsprisen (minus transport, told og moms) går til producenterne og deres lokalsamfund. Besøg www.filbleu.org

Afrikanske trommer

Dabeat (køb afrikanske trommer af høj kvalitet)

Restauranter

Restaurant Ma'ed

Ethiopisk restaurant på Griffenfeldsgade i København. Facebook: Restaurant Ma'ed

Restaurant Danafrika

Afrikansk restaurant på grænsen mellem Nørrebro, Frederiksberg og Afrika: Nordre Fasanvej 192. Tlf 3819 9956. (Fra kl 15-18: 2833 8000). Besøg også restaurant.danafrika.dk og Facebook: Danafrika

Restaurant Lalibela

Lalibela Etiopisk Restaurant på Jagtvej i København. Facebook: Restaurant Lalibela

Afrikanske musikere + dans og trommer

 

Afrikanske billedkunstnere

 

Afrikansk danseundervisning, underholdning, shows

Der findes efterhånden en bred vifte af tilbud hvis du er interesseret i undervising i afrikansk dans. Her er en lille oversigt over nogle af de mange tilbud:

 

Musik, spillesteder og klubber

GLOBAL - Københavns spillested for verdensmusik

På adressen Nørre Allé 7 har der i mange år været gode muligheder for at høre musik fra bl.a. Afrika. GLOBAL er Danmarks eneste dedikerede spillested for "alverdens musik". Der præsenteres world music med et udvalg af de bedste bands fra Danmark og resten af verden. Global er i øvrigt også hjemsted for den årlige World Music Festival. Læs mere og hold øje med programmet på www.globalcph.dk og Facebook

Club Below

Afrikansk clubbing på Axeltorv 3 i København. Der er fest hver weekend og nærmere information om events udsendes via Facebook fra diverse arrangører og DJs.

Søpavillonen

Søpavillonen er blevet et populært sted for Afrikanske fester og mindre play-back koncerter. Det meste annonceres via Facebook, men stedet har også sin egen hjemmeside www.soepavillonen.dk

 

Afrikanske organisationer, klubber, kultur og foreninger

 

 

Afrikanske ambassader i Danmark

 

Flere links

Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU / DCCD)

Institution under Udenrigsministeriet der varetager kultursamarbejdet mellem Danmark og udviklingslandene i Afrika, Asien, Caribien, Latinamerika og Mellemøsten. CKU er også organisationen bag bl.a. Images festivalerne. Besøg www.DCCD.dk

 


Bemærk: "Africa in Denmark" på Crawfurd.dk er en gratis service, men leverer ikke gratis reklameplads. Tips modtages gerne, men der er ingen garanti for at samtlige links medtages i oversigten. Firmaer og andre med kommercielle produkter og initiativer der ønskes omtalt, bedes kontakte webmaster. Det er også muligt at købe bannerannoncer på hjemmesiden.


 

Udvalgte Fotos fra Afrika-arrangementer i Danmark:

En ikke helt opdateret oversigt og links til nogle af de mange fotos fra forskellige koncerter og begivenheder du kan finde her på hjemmesiden:

   

Photo exhibition: Home is where the heart is

Black History Month i London med billeder fra Afrika og Afrikanere i Danmark

Jacob Crawfurds fotoudstilling "Home is where the heart is" har fra juli til november 2006 været udstillet i London. Først på brunei Gallery (SOAS - School of African and Oriental Studies) og siden på Dominion Arts Education Centre i Ealing som en del af det officielle program i den årlige "Black History Month". Udstillingen viser portrætter fra livet i Afrika og fra livet som Afrikaner i Danmark og Europa. Udstillingen som nu tilbydes gallerier i Danmark havde op mod 10.000 besøgende på Brunei Gallery. Udstillingen har endnu ikke været vist i Danmark.. Læs mere om udstillingen her

 

 

 

 

Send this page to a friend

 

Top of page

 

 
 
 
 
 

 

 [ Home | Photos | Africa | Media Production | About me ]

  Copyright © Jacob Crawfurd - crawfurd.dk 1996-2014. All Rights Reserved.