home   

    sitemap    

    search    

     help     

   guestbook   

     contact     

 

 
 
 
 
 

 

 

Mere på dette site:
- This page in English: Africa in Denmark


Africa webStore

OBS: Der tages forbehold for eventuelle program-ændringer, fejl eler aflysninger.

 

 

Afrikanske arrangementer
Kender du til et kommende arrangement (i Danmark) som burde blive omtalt her? Jeg kan ikke love at tilføje alt, men send mig et par linier, så vil jeg kigge på det.

Share on Facebook

 

Afrika i Danmark

Velkommen til din hovedkilde til Afrikanske aktiviteter i Danmark. Der foregår faktisk en del "Afrika" i Danmark ...hvis du er parat til det! Denne side er en dansk-sproget mini-portal hvor du kan holde dig a'jour med meget af det der foregår i øjeblikket + links til det afrikanske netværk. Bemærk venligst at de fleste sider på Crawfurd.dk er på engelsk.

Kalender - Det sker i Danmark: Afrika på programmet

   
When Things Fall Apart - Trapholt

When Things Fall Apart - Trapholt Today

Kan vi tillade os at vende ryggen til de globale problemer, som sender folk på flugt, spørger kurator N’Gone Fall bag udstillingen ’When Things Fall Apart’ på Trapholt, som er en del af Images 16. Fra tre forskellige kontinenter indgyder 12 kritiske kunstnere håb om en verden med færre mure, mindre frygt for fremmede og større empati.
Kurator: N’Gone Fall (Senegal)
Værker af bl.a.: Pascale MarthineTayou (Cameroon), Milumbe Haimbe (Zambia), Rehema Chachage (Tanzania), Babirye Leilah (Uganda), Zen Marie (Sydafrika) og Wambui Kamiru (Kenya).

Dato: torsdag 11. februar - mandag 28. november 2016
Sted: Trapholt kunstmuseum (Kolding)
Mere information: When Things Fall ApartMr. & Miss Africa Denmark - Aalborg

Mr. & Miss Africa Denmark - Aalborg Today

Se Facebooklink for info.

Dato: torsdag 11. februar 2016 kl. 16:30
Sted: Trekanten bibliotek & kulturhus (Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg)
Pris: 120
Køb billet
Mere info på FacebookNetværksmøde: Dansk-Afrikansk Erhvervsnetværk

Netværksmøde: Dansk-Afrikansk Erhvervsnetværk Today

Netværksmøde åbent for alle interesserede, torsdag den 11. februar 2016 på Bar25

Dato: torsdag 11. februar 2016 kl. 17:30 - 21:30
Sted: Bar 25 (Nicolai Plads 25, Kbh K)
Pris: Fri entré
Mere info på FacebookBob Marley Birthday celebration, Loppen

Bob Marley Birthday celebration, Loppen

FOR BOB MARLEY (OM) EARTHDAY CELEBRATION 2016 THE FOCUS WILL BE ON THE KING OF REGGAE. So many fans knows little about what he stood for - It was not only about smoking herbs. Stay tuned to this page for more each and every day.

Dato: fredag 12. februar 2016
Sted: Loppen (Christiania)
Pris: 160
Køb billet
Mere info på FacebookRituals feat. Maalem Omar Hayat (MAR) & DJ Rupture (US)

Rituals feat. Maalem Omar Hayat (MAR) & DJ Rupture (US)

I samarbejde med Frost Festival, Fonden Roskilde Festival og FOKUS Videokunstfestival præsenterer vi et møde mellem den marokkanske gnawa-tradition og vestlig electronica. I den tidligere kirke Nikolaj Kunsthal kan man opleve gnawa-mesteren Maalem Omar Hayat efterfulgt af amerikanske DJ Rupture i et event, der forener to umiddelbart meget forskellige – men hvad angår komposition og liveoplevelse samtidig meget beslægtede – genrer.

Dato: fredag 12. februar 2016 kl. 20:30
Sted: NIKOLAJ KUNSTHAL (Nikolaj Plads 10, 1067 Kbh K)
Pris: 170
Køb billet
Mere info på FacebookAfro House

Afro House

Så er der igen Afro house i Aarhus den 12 Februar 2016. Det kommer også igen til at foregå i latinske rammer hos Casa Carola, midt i Aarhus. (læs mere på Facebook)

Dato: fredag 12. februar 2016 kl. 21-02
Sted: Mindebrogade 2 (8000 Aarhus)
Mere info på FacebookMaalem Omar Hayat (MAR) - Global

Maalem Omar Hayat (MAR) - Global

Den 13. februar præsenterer Frost Festival, Global og Fonden Roskilde Festival den marokkanske Gnawa-mester Maalem Omar Hayat på Global. Sammen med sit band og sine dansere, vil han udfolde dele af en Lila, en fire-timers langt ritual, hvis formål er med musik, dans og farver at sætte deltagerne i en healende tilstand, der gennem trance skaber balance mellem krop og sjæl. Til denne aften vil global være iscenesat efter det farveforløb, Lilaen bevæger sig igennem. Maalem Omar Hayat vil optræde med en fire timer lang Lila.

Dato: lørdag 13. februar 2016 kl. 21-01
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 170
Køb billet
Mere info på FacebookDen afrikanske kulturbro på Nørrebro

Den afrikanske kulturbro på Nørrebro

Den Afrikanske Kulturbro på Nørrebro - for kvinder og deres børn Vi byder op til dejlig dans i Osramhuset på lørdag d. 13 februar 2016 og 9 lørdage frem fra kl. 13.00. Bagefter vil der være kaffe og te til alle. Arrangementet er GRATIS. Alle kan deltage uanset alder og rytme.

Dato: lørdag 13. februar 2016 kl. 13
Sted: Osramhuset (Valhalsgade 4, 200 Kbh N)
Pris: Gratis
Mere info på FacebookValentines Day Dinner & Dance

Valentines Day Dinner & Dance

Dinner, dance, DJs + guest performance by Feridah Rose. Dee Sounds Events presents an Exclusive 2016 Valentines Day Groove part 2 dubbed the Fragrance Nite with Dinner and Dance til Dawn. There will be lots of Entertainment, Food n Drinks as the evening starts in a Cozy n classic environment full of Love in the air.

Dato: lørdag 13. februar 2016 kl. 20 - 05:30
Sted: Gl. Køge Landevej 135 A (2500 Valby)
Mere info på FacebookThe Agami Brothers Band, Kayak Bar

The Agami Brothers Band, Kayak Bar

Brødrene Agami´s fornemmelse for rytmik, poesi og musikalsk alsidighed sætter dem i en liga for sig selv. Brødrene har hver for sig prøvet alt hvad en rapper kan på en scene og nu sættes de sammen for første gang i umindelige tider. Agami brødrene har gennem deres karrierer spillet med en række af landets fornemmeste instrumentalister har til denne koncert medbragt Phong Le på Keys, Peter Kibsgaard på trommer, Vicky Singh på Guitar og Assi Roar på Bas. Agami Brothers Band spiller HipHop med stærke elementer fra Jazz, Rock, Punk, Soul med verdens bedste brødre på Vokal.

Dato: lørdag 13. februar 2016 kl. 21-23
Sted: Kayak Bar (Børskaj, Kbh K)
Pris: 60
Mere info på FacebookMaalem Omar Hayat & His Band (Marokko), Århus

Maalem Omar Hayat & His Band (Marokko), Århus

Marokkanske Maalem Omar Hayat er en sand mester inden for gnawa-musikken, og denne aften medbringer han sit ligeledes fænomenale band. Gnawa-musikken har oprindelse blandt det marokkanske gnawa-folk, der nedstammer fra vestafrikanske slaver. Gnawaerne er et af de tolv mystiske sufi-broderskaber i landet, og traditionelt set har musikken til formål gennem trance at bringe tilhørere såvel som musikere i enhed med Gud. Musikalsk kendetegnes gnawa af den trestrengede bas guimbri, call/response-vokaler og den rytmiske “klik-klakken” fra de store jernkastagnetter kaldet krakebs – alle elementer, der indgår i Maalem Omar Hayats musik.

Dato: søndag 14. februar 2016 kl. 20
Sted: Tape (Mejlgade 53, Århus)
Pris: 120
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Maalem Omar HayatSekou Kouyate Trio, Bartof Station

Sekou Kouyate Trio, Bartof Station

Sekou Kouyate bliver regnet blandt verdens bedste kora spillere. Allerede i en alder af 12 år spillede Sekou så overbevisende, at han turnerede og indspillede med sin far, kora-spilleren M’Bady Kouyate, og sin mor, sangerinden Diaryatou. 'Far' M’Bady turnerede bl.a. tilbage i 70’erne med Les Ballets Africains de la République de Guinée med Harry Belafonte og Miriam Makeba. Efterfølgende har Sekou i 15 år spillet, skrevet musik og turneret i Europa, Australien, USA, Asien og Afrika sammen med bl.a. fætteren Ba Cissoko i bandet under fætterens navn.

Dato: mandag 15. februar 2016
Sted: Bartof Station (Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg)
Mere info på Facebook
Mere information: VinterjazzAfro Night, Mojo

Afro Night, Mojo

Den tredje tirsdag i hver måned bliver Mojo forvandlet til en svedig afro beat klub. Hvor Fela Kuti og andre af de store Afro Beat stjerner fra det afrikanske kontinent bliver hyldet. Grundstammen bag Afro Night er Alain Apaloo (Togo) og Ayi Solomon (Ghana) Med sig har de et velspillende hold musikere bestående af Morten Ankarfelt - Bas, Gorm Bûlow - Keys og Rasmus Lund - Trommer. Ofte får Afro Night besøg af gæste musikere, - stjerner og solister. En ting er sikkert, det er funky, velspillet og dansevenlig musik!!

Dato: tirsdag 16. februar 2016 kl. 21:30-0:30
Sted: Mojo (Løngangsstræde 21c, Kbh)
Pris: gratis
Mere info på FacebookSekou Kouyate, Fredericia

Sekou Kouyate, Fredericia

Sekou Kouyate bliver regnet blandt verdens bedste kora spillere. Allerede i en alder af 12 år spillede Sekou så overbevisende, at han turnerede og indspillede med sin far, kora-spilleren M’Bady Kouyate, og sin mor, sangerinden Diaryatou. 'Far' M’Bady turnerede bl.a. tilbage i 70’erne med Les Ballets Africains de la République de Guinée med Harry Belafonte og Miriam Makeba. Efterfølgende har Sekou i 15 år spillet, skrevet musik og turneret i Europa, Australien, USA, Asien og Afrika sammen med bl.a. fætteren Ba Cissoko i bandet under fætterens navn.

Dato: torsdag 18. februar 2016 kl. 20
Sted: Det Bruunske Pakhus (Fredericia)
Pris: 100/130
Mere information: VinterjazzVinterjazz: Debre Damo Dining Orchestra

Vinterjazz: Debre Damo Dining Orchestra

Forbered dig på benhård ethio-jazz nede i kælderen på Ravnsborggade, når Debre Damo Dining Orchestra byder op til dans på MellemRummet! Den nørrebroske kvintet skamblander ethio-jazz, doom, kraut og psych-rock. Singledebuten 'Yesega Wat' fra 2014 fik airplay på BBC Radio 6 hos den navnkundige DJ og radiovært Gilles Peterson og head ups fra folk i hele verden.

Dato: torsdag 18. februar 2016 kl. 20
Sted: Café Mellemrummet (Ravnsborggade 11, Kbh N)
Pris: 50
Mere info på FacebookFeridah Rose - Jammerbugt, Nordjylland

Feridah Rose - Jammerbugt, Nordjylland

Puds danseskoene og glæd dig til en aften med funky soul, afrojazz, reggae og glad popmusik fremført af Feridah Rose og hendes yderst velspillende 8-mands band.

Dato: fredag 19. februar 2016
Sted: Jammerbugt Kultur- og Erhverscenter (Søparken 2, 9440 Aabybro)
Mere info på FacebookVerden i verden - Amager børnemusik

Verden i verden - Amager børnemusik

Musikken rummer, ligesom livet, uendelige nuancer, kontraster, vildskab, skønhed og spontanitet. Verden i Verden ønsker at dele denne musikenergi og glæde med verden. Deres musik kan karakteriseres som jazzet worldmusik med en afrikansk duft. En koncertoplevelse med løfterig musik der taler til hjertet. Med et sæt meget varme og livsglade musikere, der får dig til at lytte og danse.

Dato: fredag 19. februar 2016 kl. 11
Sted: Ørestad Bibliotek (Amager Børnemusik, København S)
Pris: 35
Mere information: VinterjazzMoussa Diallo Trio - Prismen

Moussa Diallo Trio - Prismen

Dato: lørdag 20. februar 2016
Sted: Prismen (Amager Børnemusik, København S)
Pris: 35
Mere information: VinterjazzGratis rådgivning om familiesammenføring i disse stramningstrider

Gratis rådgivning om familiesammenføring i disse stramningstrider

Ægteskab Uden Grænser rådgiver gratis om familiesammenføring i København, og giver en opdatering af reglerne for familiesammenføring særligt med de ændringer, som vedtagelsen af regeringens asylpakke L87 medfører.

Dato: lørdag 20. februar 2016 kl. 13-16
Sted: Kulturstationen Vanløse (Frode Jacobsens Plads 4, 1.sal, 2720 Vanløse)
Mere info på FacebookFatma Zidan, Vanløse

Fatma Zidan, Vanløse

Egyptisk world pop roots. Den herboende sangerinde Fatma Zidan har de sidste par år med stor succes turneret i Danmark, Sverige og Canada. Hendes to albums har vundet to Danish World Awards. Fatma er en alsidig kunstner, hvis stemme behersker både klassisk og moderne sang. Hun er en kendt stemme i Mellemøsten, samarbejdet med flere af Egyptens største popsangere og indspillet flere hundrede ”kærligheds” hits som studiemusiker. Det var også kærligheden, der bragte hende til Danmark i 2006, da hun giftede sig musiker Lars Bo Kujahn. På scenen er også Bilal Irshed på oud, Adam Ørvad på harmonika og Martin Krogh på bas.

Dato: lørdag 20. februar 2016 kl. 20:30
Sted: Kulturstationen Vanløse (Frode Jacobsens Plads 4, 1.sal, 2720 Vanløse)
Pris: 80
Mere information: VinterjazzKalaha, Global

Kalaha, Global

Kalaha er en dansk supergruppe, der favner jazz, afrobeat og electronica. To af landets fremtrædende elektroniske kunstnere, Rumpistol og Spejderrobot, er gået sammen med to af jazzscenens mest innovative musikere, trommeslageren Emil de Waal og guitaristen Niclas Knudsen, for at udforske grænselandet mellem deres respektive genrer. Med afsæt i improviserede fortolkninger af medlemmernes bagkatalog inddrager Kalahas musik både melodiske og dansevenlige elementer såvel som mere eksperimenterende lyttesekvenser.

Dato: lørdag 20. februar 2016 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 80
Mere info på Facebook
Mere information: Global: KalahaMiriam Mandipira (AF) & Troels Jensen (DK)

Miriam Mandipira (AF) & Troels Jensen (DK)

Når Danmarks nye, store jazz- & gospelsangerinde, Miriam Mandipira fra Zimbabwe, går på scenen, venter der publikum et brag af en koncert. Den alsidige kunstner, der er inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald, Etta James, Bessie Smith og Aretha Franklin har optrådt ved adskillige kirkekoncerter, på spillesteder og festivaler landet over.

Dato: søndag 21. februar 2016 kl. 15
Sted: Bartof Cafe (Nordre Fasanvej, Frederiksberg)
Pris: 70
Mere information: VinterjazzSeinabo Sey (Gambia/Sverige) - Lille Vega

Seinabo Sey (Gambia/Sverige) - Lille Vega

Hun er svensk, har gambianske rødder, er ejer af en dybfølt soulstemme, der efterlader ens arme badet i gåsehud, og så har hun taget Norden med storm, da hun hittede med sangen ”Younger”.

Dato: søndag 21. februar 2016 kl. 21
Sted: Lille Vega
Pris: 190
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Vega: Seinabo SeyBasiru Suso - Bartof Station

Basiru Suso - Bartof Station

Basiru Suso er professionel musiker og har boet i Danmark siden 1997. Han er født i Gambia, men opvokset i Mali. Familien Suso har i mange generationer været førende indenfor koramusikken i Vest Afrika. Koraen er et 21-strenget instrument, der minder om harpen og går mindst 600 år tilbage. Den bliver især brugt ved højtidelige ceremonier så som bryllup og barnedåb.

Dato: tirsdag 23. februar 2016 kl. 20
Sted: Bartof Station (Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg)
Pris: 100
Mere info på FacebookAl Agami og Pernille Bærendtsen i samtale om Sydsudan

Al Agami og Pernille Bærendtsen i samtale om Sydsudan

Journalist Pernille Bærendtsen og musiker Al Agami i samtale Vi hører mest om det østafrikanske land i forbindelse med avisoverskrifter om borgerkrig, konflikt og flygtninge. Men Sydsudan – en af verdens yngste nationer – er også et område på 14 gange Danmarks størrelse med kunst, kultur og mennesker, der kæmper for at skabe noget nyt. Journalist Pernille Bærendtsen og musiker Al Agami gør os klogere på et af klodens brændpunkter.

Dato: onsdag 24. februar 2016
Sted: Københavns Hovedbibliotek (Krystalgade 15, 1172 Kbh K)
Mere info på FacebookLivet som migrant fra Vestafrika

Livet som migrant fra Vestafrika

Film, foredrag og debat med Henrik Vigh Europa mærker i disse år et stærkt pres mod sine ydre og indre grænser. Ifølge FN’s flygtninge agentur UNHCR, ankom mere end 1 million mennesker til Europa alene i 2015 som resultat af krig, konklift og fattigdom. Størstedelen kommer fra krigs- og konfliktzoner i Syrien og Afghanistan, men mange kommer også fra afrikanske lande, hvor de med livet som indsats sætter kursen mod et bedre liv i Europa. Men hvorfor migrerer disse mennesker, og hvilken tilværelse venter dem, når de ankommer til Europa? Dette er spørgsmål, der vil blive vendt på denne aften.

Dato: torsdag 25. februar 2016 kl. 19:30-21:30
Sted: Valby Medborgerhus (Valby, Kbh)
Mere info på FacebookSafe Passage Now: Europæisk march for flygtninge

Safe Passage Now: Europæisk march for flygtninge

Den 27. februar vil borgere over hele Europa gå sammen for menneskerettigheder og for flygtninges rettigheder. Vi går for oprettelsen af sikre ruter til Europa og for at kræve, at de europæiske regeringer handler nu! Se mere på Facebook link

Dato: lørdag 27. februar 2016 kl. 12-15:30
Sted: Vor Frue Kirke (Nørregade 8, Kbh K)
Mere info på FacebookMoussa Diallo Trio

Moussa Diallo Trio

Forestil dig den rå energi af rock, funk og traditionel afrikansk musik, som kommer fra et band sammensat af originale afrikanske trommer, en funky bas, og den smittende lyriske lyd fra koraen. Denne gruppe udtrykker selve sjælen i en fusion af vestlig og afrikansk musik.

Dato: lørdag 27. februar 2016 kl. 17
Sted: Verdenskulturcentret (Nørre Allé 7, Kbh N)
Pris: 60
Køb billet
Mere info på FacebookLt. Stitchie & Kaka with band -Voxhall, Århus

Lt. Stitchie & Kaka with band -Voxhall, Århus

Den jamaicanske dancehall/reggae-legende Lt. Stitchie og det danske stjerneskud Kaka med de afrikanske rødder gæster VoxHall, hvor de bakkes op af den lokale gruppe More Fyah Band.

Dato: lørdag 27. februar 2016 kl. 20 - 02
Sted: Voxhall (Vester Allé 15, 8000 Århus C)
Pris: 160
Køb billet
Mere info på Facebook
Mere information: Voxhall: Lt. StitchieGambia independence party

Gambia independence party

TO ALL GAMBIANS, DANISH FRIENDS, AS WELL AS OUR AFRICAN BROTHERS AND SISTERS IN DENMARK. THE GAMBIAN ASSOCIATION IN DENMARK WILL BE CELEBRATING THE GAMBIAN INDEPENDENT, BY ORGANISING AN INDEPENDENT PARTY!

Dato: lørdag 27. februar 2016 kl. 21
Sted: Kulturanstalten (Lyrskovgade 4, 1758 Kbh V)
Pris: 100
Mere info på Facebook59 Ghana Indenpendence Celebration

59 Ghana Indenpendence Celebration

Se program på Facebook link.

Dato: lørdag 5. marts 2016 kl. 17:30 - 2
Sted: Osramhuset (Valhalsgade 4, 2200 Kbh N)
Mere info på FacebookBongo Klub - Explosion X1

Bongo Klub - Explosion X1

Bongo Klub byder op til dans med åbningsfest på Sigurdsgade. Vi er så privilegerede at kunne præsentere Københavns mest interessante liveband og nyeste skud på afroscenen, Miukkah, til at varme godt op for stemningen og jer. Efterfølgende byder aftenen op til endnu mere dans og intim stemning, da vores to tryllekunstnere af dj's vil jonglere med de bedste plader inden for Afro Disco, Highlife og Afrobeat. Vi mener, at kontinentets genreprægende musik gennem årtierne ikke får opmærksomhed og kærlighed nok, så nu bryder vi grænserne for, hvordan en fest kan lyde og inviterer jer derfor indenfor til forårets første afrikanske Bongo Klub.

Dato: lørdag 5. marts 2016 kl. 20
Sted: Bongo Klub (Sigurdsgade 39, 2200 Kbh N)
Pris: 75,- (50 i forsalg)
Køb billet
Mere info på FacebookReggae on the Dock - Loppen

Reggae on the Dock - Loppen

Reggae On The Dock er tilbage i København, søndag d.6 marts på Loppen Christiania ♥♥♥. I anledning af kvindernes internationale kampdag 2 dage senere, har vi booket en super lineup af kvindelige artister: ♫ Sister Nancy (Jamaica) ♫ Jessica ♫ Ida Ambrose ♫ OKAT

Dato: søndag 6. marts 2016 kl. 20
Sted: Loppen (Christiania)
Mere info på FacebookKing Ayisoba and Band (Ghana) - Global

King Ayisoba and Band (Ghana) - Global

King Ayisoba mixer ikke bare engelsk med de lokal ghanesiske sprog frafra og twi i sin musik, han blander også den traditionelle musik fra det nordøstlige Ghana med beats og energi fra det 21. århundrede. Resultatet er lige dele traditionel musik, populærmusik og avantgarde.

Dato: fredag 11. marts 2016 kl. 22
Sted: Global - Copenhagen (Nørre Allé 7, Kbh N)King Ayisoba and Band (Ghana) - Atlas, Århus

King Ayisoba and Band (Ghana) - Atlas, Århus

King Ayisoba blander ikke blot engelsk med de lokale ghanesiske sprog frafra og twi – han fusionerer også den traditionelle musik fra det nordøstlige Ghana med energien fra moderne hiplife. Musikkens bærende element er kologoen, et lut-lignende tostrenget instrument, og Ayisobas karakteristiske vokal, der spænder fra kraftig sang over hæse brøl til en nasal gnækken. King Ayisoba og band har tidligere leveret intense liveoptrædener på både Global og Roskilde Festival, og det kommer med garanti ikke til at gå stille for sig, når de gæster Aarhus med deres tranceskabende ghanesiske rytmer.

Dato: lørdag 12. marts 2016 kl. 21
Sted: Atlas (Vester Allé 15, 8000 Århus C)
Pris: 120
Køb billet
Mere information: AtlasAfro music festival i Lutherkirken

Afro music festival i Lutherkirken

To dages festival med afrikansk musik i Lutherkirken.
Fredag: Joanita Lubega Zachariassen, Karen Mukupa
Lørdag: Sousou & Maher Cisoko, VQEE m.fl.
Se opdateret program på linket

Dato: fredag 18. marts 2016 kl. 21:30
Sted: Lutherkirken (Randersgade 3, 2100 Kbh Ø)
Køb billet
Mere information: Afro Music festivalEaster Bash

Easter Bash

Easter Bash presented by East African Community & JB Entertainment. Se info på Facebook link

Dato: lørdag 26. marts 2016
Sted: Haraldsgade 69
Mere info på FacebookShake Shake Boom Boom part 4, Aalborg

Shake Shake Boom Boom part 4, Aalborg

"Shake Shake Boom Boom " er hvert år event som Touch of Africa og Touch of Africa Events holder , med underhold med . sange, dans og m.m. og tradition tro! har hold i 3 år i træk. Ideen bag arrangement er at få ung med multi bagrund frem! og med hensyn til arrangement er at hyldes vores forskelligheder ! uanset, hvad baggrunde du har og samtid alle kan være et sted og fester! dvs.! vi alle kan ren og skære hyggestund sammen!!!

Dato: lørdag 2. april 2016 kl. 22-04
Sted: Trekanten bibliotek & kulturhus (Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg, Denmark)
Pris: Gratis
Mere info på FacebookForedrag: Vodoo kommer!

Foredrag: Vodoo kommer!

De afrikansk-atlantiske religioner såsom Santeria, Vodou og candomblé er i de senere år begyndt at sætte sig på landkortet i Europæisk okkultisme. Hvad er baggrunden for dette, og hvorfor synes netop disse religioner så kompatible med den Vestlige hermetiske tradition ? Det er religioner som for hvide mennesker altid har stået som ikoner på det dæmoniske. Siden vodou-religionen spillede en væsentlig rolle i at motivere den Haitianske revolution og frem til i dag har vores forhold til disse religioner været præget af en særlig cocktail af frygt og fascination, hvor vi ser afrikaneren som ”Den ultimative okkulte Anden”. Aftenens foredragsholder er Rune Hjarno Rasmussen, der er Ph.d. i religionsvidenskab ved Universitetet i Uppsala.

Dato: torsdag 7. april 2016 kl. 19
Sted: Nekropolis (Søndre Fasanvej 80H, Frederiksberg)
Pris: 100
Mere info på FacebookWaka Waka Festival Copenhagen 2016

Waka Waka Festival Copenhagen 2016

Waka Waka Festival er en begivenhed, hvor vi fejrer den afrikanske kultur i Danmark. På en stor scene i Amagerbio i år, kan du opleve mange god artister ...

Dato: lørdag 9. april 2016 kl. 20 - 04
Sted: Amager Bio (Øresundsvej 6, Kbh S)
Pris: 350
Køb billet
Mere info på FacebookPasborg/Jobarteh + Solomon/Sund, Hillerød

Pasborg/Jobarteh + Solomon/Sund, Hillerød

To eksplosive duoer på samme scene samme aften - trommer/kora og percussion/guitar - DK/Gambia og Ghana/DK Koraspilleren Dawda Jobarteh og trommeslageren Stefan Pasborg - et unikt møde mellem to gentlemen fra to forskellige musikkulturer og fra to forskellige kontinenter. Det er to karismatiske og fabelagtige musikere, som mødes i dette samarbejde. De mødes i en smeltedigel af forskellige stilarter, som mixes og munder ud i en fælles kærlighed til stærke rytmiske former, smukke melodier og musikkens rene energi! Duoen har eksisteret i 2 år, men er allerede nået langt. De har allerede spillet koncerter i Danmark, Norge og Afrika. På bl.a. Oslo Jazz Festival, CPH Jazz Festival, og den store festival på Zanzibar ''Jahazi Jazz Festival’'. Og, nu udgiver de deres debut-album sammen !

Guitaristen John Sund og den afrikanske perkussionist Ayi Solomon, har haft et berigende samarbejde i nu efterhånden 17 år. I al den tid har de været involveret i mange forskellige sammenhænge - dog primært er det Johns to grupper: Special Venture (1997-2001) og Acoustic Sense (dannet 2002), som har haft den største vægt i deres fælles samarbejde. Derfor var det også et helt naturligt valg, at danne duoen Duometric Events, hvor de to musikere kunne opnå en større frihed til at udfolde og rendyrke den mere spontane side af deres sammenspil. Her får vi, udelukkende ved hjælp af guitarer, alskens slagtøj og sporadiske lydlandskaber, musikerne helt tæt på i et fantastisk sanseligt og berigende musikeventyr, hvor kun fantasien sætter grænser. Vær beredt på musikalsk rejse udover det sædvanlige!

Dato: torsdag 14. april 2016 kl. 19:30 - 22
Sted: Klaverfabrikken (Fredensvej 12A, Hillerød)
Pris: 80
Køb billet
Mere info på FacebookTimaya (Nigeria), klubarrangement i Valby

Timaya (Nigeria), klubarrangement i Valby

We Proudly Invite You To A Black & White Affair 2016 Presented By Neti Events in collaboration with 24_7 Naija Entertainment featuring one of Africa's Hottest Artists,TIMAYA From Nigeria. Come Join Us for a spectacular evening filled with local talents, food, drinks and of course an all night dj to keep your feet moving!!

Dato: lørdag 30. april 2016 kl. 20-05
Sted: Shiny Star (Gammel Køge Landevej 117)
Pris: 275
Mere info på FacebookIbrahim Electric - Dansk afrobeat på Loppen

Ibrahim Electric - Dansk afrobeat på Loppen

Ibrahim Electric er et af de mest originale og populære nye orkestre på den europæiske musikscene. Deres energiske, udadvendte og til tider provokerende musik har henrykket folk overalt, hvor de er kommet frem. Og til maj henrykker de igen Loppen!

Dato: torsdag 19. maj 2016 kl. 20.30
Sted: Loppen (Christiania)
Mere info på FacebookMamar Kassey (Niger) - picnickoncert i Malmø

Mamar Kassey (Niger) - picnickoncert i Malmø

Mamar Kassey bildades 1995 och är än idag Nigers mest populära band. Den karismatiske bandledaren Yacouba Moumouni är en ikon i västafrikansk musik. Med sin varma och djupa röst och sitt virtuosa spel på bambuflöjten för han in traditionen i vår samtid. I en lek med kontraster förs de intrikata rytmerna in i melodislingorna och helheten bildar ett oemotståndligt groove som ingen sann musikälskare kan motstå.

Dato: lørdag 21. maj 2016 kl. 19:30
Sted: Victoriateatern (Södra Förstadsg. 18, 211 43 Malmö, Sverige)
Køb billet
Mere info på FacebookHistorisk morgen: Fru Jensen og andre vestindiske danskere

Historisk morgen: Fru Jensen og andre vestindiske danskere

Nationalmuseet sætter fokus på de sorte vestindere, som bosatte sig i Danmark fra 1880 og frem til salget af De Vestindiske Øer til USA i 1917. Mange af disse vestinderne arbejdede blandt andet som sømænd og tjenestefolk, mens andre varetog statistroller som "eksotiske afrikanere" i teaterforestillinger eller ude på landets markeder. Dengang var de med andre ord en sjælden attraktion - et kuriosum. Titelpersonen i Per Nielsens aktuelle bog "Fru Jensen og andre vestindiske danskere", vestinderen Henriette Jensen, ville i år være fyldt 150 år. I den anledning sætter vi fokus på kolonitidens Danmark. Hvordan blev vestinderne modtaget af det danske folk? Hvordan var deres liv og skæbner? Det er nogle af spørgsmålene, som vil blive belyst denne historiske morgen.

Dato: onsdag 25. maj 2016 kl. 8:30 - 9:30
Sted: Nationalmuseet (Ny Vestergade 10, Kbh K)
Pris: 45 kr. inkl.kaffe
Køb billet
Mere info på FacebookBoy G Mendes and band (Cape Verde/Senegal) - Søpavillonen

Boy G Mendes and band (Cape Verde/Senegal) - Søpavillonen

Terra Rinka, Black Viking and The Danish House of Kizomba presents: Boy G Mendes Live in Copenhagen!

Dato: fredag 27. maj 2016
Sted: Søpavillonen (Gyldenløvesgade 24, Kbh)
Pris: 300
Mere info på FacebookCouleur Café 2016 - Nørrebrohallen

Couleur Café 2016 - Nørrebrohallen

Lørdag den 28. maj kan du igen tage bussen eller cyklen direkte til en god dag i AFRIKA! Couleur Café i Nørrebrohallen er en storslået dag med afrikansk musikfestival for hele familien i Nørrebrohallen og udendørs på den røde plads: Vi præsenterer dig for ægte live musik med de bedste afrikanske musikere i Danmark, DJ, trommer & dans, afrikansk marked med spændende varer og mad fra forskellige afrikanske køkkener, mød foreninger og små butikker. Kom og mød nye og gamle venner til en dag hvor stemningen er helt i top!

Dato: lørdag 28. maj 2016 kl. 12-20
Sted: Nørrebrohallen/Den Røde Plads (Nørrebrogade, 2200 Kbh N)
Pris: 20,- (gratis for børn under 15)
Mere info på Facebook
Mere information: Couler Café DKSort Distortion!

Sort Distortion!

ONSDAG 1 JUNI / NØRREBRO / LOCATION: NØRREBROHIPPET (HJØRNET AF SKT HANS GADE/RAVNSBORGEGADE V/ BASKETBALL PLADSEN) just so you know Distortion is just around the corner
TORSDAG 2 JUNI / VESTERBRO / LOCATION: ENGHAVE PLADS if you missed us last summer we hope to see you next summer .
FREDAG 3 JUNI / REFSHALEØEN / FINAL-PARTY
LØRDAG 4 JUNI / RESHALEØEN / FINAL PARTY

Dato: onsdag 1. juni - lørdag 4. juni 2016

Mere info på FacebookKaren Mukupa, Islands Brygge Kulturhus

Karen Mukupa, Islands Brygge Kulturhus

En af Danmarks første kvindelige rappere er klar med et nyt album, der lover afrobeat og masser af kærlighed til reggae og hip hop. Det fejrer vi med et brag af en fest d. 25. februar, hvor Mukupa giver koncert i Kulturhuset Islands Brygge.

Dato: torsdag 9. juni 2016 kl. 20
Sted: Kulturhuset Islands Brygge (Islands Brygge 18, Kbh S)
Pris: 130
Køb billet
Mere info på FacebookPan-African Festival (PANAFEST) - Aarhus

Pan-African Festival (PANAFEST) - Aarhus

Pan- African Festival er en festival af Afrikansk dans, kulture, musik og kunst. En unik platform for alle med interesse for AFRIKA

Leg, Modeshow, Live music Bands, SHASHA MARLEY(GHANA), Trommer & Dans & Akrobatik, Fortællinger, Mad fra de forskellige afrikanske køkkener, Udstilling af afrikanske brugskunst, Malerier, skulptur, Smykker, Tøj, mm. Kom & opleve en smag af Afrika !!!

Dato: lørdag 11. juni 2016
Sted: Aarhus Botanical Gardens (8000 Aarhus)
Pris: Gratis
Mere info på FacebookAfrikansk musik på Roskilde Festival

Afrikansk musik på Roskilde Festival

Med bl.a. Blick Bassy (Cameroun), Qwanqwa (Etiopien), Pat Thomas & Kwashibu Area Band (Ghana),

Dato: lørdag 25. juni - lørdag 2. juli 2016
Sted: Roskilde Festival  
 

OBS: Hvis du selv er arrangør og planlægger et Afrikansk relateret arrangement, opfordres du til at prøve at undgå datoer der kolliderer med andre lignende arrangementer. Brug oversigten her som dit opdaterede overblik :-)

 

 


Kursus i afrikansk hårkunst på frisørskolen i København

Udveksling af idéer og inspiration. Her på Frisørskolen i København.

 

Afrikansk kultur i Danmark

-en introduktion

Det multikulturelle Danmark ER en realitet, selvom ordet måske snart er ved at være lidt slidt af den politiske debat. Folk fra hele verden flytter rundt på tværs af grænser og blander kulturer og idéer. Det har altid været sådan og det er sådan udvikling skabes -og selvfølgelig er det mere synligt nu end før. Kulturmøder indebærer uden tvivl være vanskelige udfordringer, men alle har noget at lære af processen. Et "multietnisk" samfund kan bringe kulturel rigdom og fred -hvis det er det vi vil - og hvis vi vælger det! Der er nok at tage fat på. Det sker!

Det afrikanske samfund i Danmark har det hele: fester, fodbold i Fælledparken, musik, butikker, restauranter, magasiner, festligheder, koncerter, nationaldage, skovture, picnic og prisoverrækkelser. Og ALLE er velkomne til disse begivenheder.

Da Danmark for snart mange år siden fik en såkaldt "integrationsminister" bad han i nogle af sine første udtalelser invandrergrupperne i Danmark om at vise danskerne mere af deres kultur. Dette ses som del af succésfuld integration mellem nationaliteter og kulturer. Afrikanerne i Danmark er formodentlig blandt de indvandrergrupper, der er mest kulturelt aktive, men det er desværre ikke meget støtte og opbakning de får fra det officielle Danmark -og det er ikke meget de kommer til orde i mediebilledet. På denne side er der en lang række links til nogle af de mennesker og organisationer, med såvel afrikansk som "gammel-dansk" baggrund, der på hver deres måde bidrager positivt til at vi alle sammen kan være her -og ovenikøbet have det sjovt og rart med hinanden :-)Afrikanske stemmer

Presse kontakt til Dansk-Afrikanske professionelle, debattører mm.

VOICES OF AFRICA er et nyt initiativ fra en gruppe danskere med afrikansk baggrund: "Vi har hver vores meninger og baggrund, men er fælles om en utilfredshed med det billede der tegnes af Afrika i de danske medier. Afrikas stemmer vil høres!"

I kampagner, artikler, reklamer, politik og erhversliv tales der alt for ofte om både Afrika og afrikanere uden at hovedpersonerne på nogen måde tages med på råd. Det bør være slut med f.eks. at debattere Afrikansk udviklingspolitik uden afrikanske deltagere. Vi er også lidt kede af fortsat at se TV-indsamlinger, der viser et alt for ensidigt negativt billede af "det sultne Afrika" der skal reddes af Vesten. Selvfølgelig må det være muligt at samle ind til nødhjælp eller udvikling og samtidig fortælle at der selvfølgelig også eksisterer en anden virkelighed i Afrika.

Det er tilsyneladende et generelt problem for den danske presse at finde kilder med "anden etnisk baggrund end dansk". Netværket "Voices of Africa" tilbyder her i første omgang at formidle kontakt til kilder i det afrikanske miljø i Danmark. Kvinder og mænd med afrikansk baggrund og en mening og gerne står frem. Vi er så småt ved at opbygge en kontaktliste med højtuddannede indenfor bl.a. jura og erhvervsliv. Men listen skal også omfatte såkaldt "almindelige" mennesker med afrikansk baggrund og stærke meninger og kendskab til så forskellige emner som udvikling, forskning, adoption, kommunikation, familieforhold og meget andet. Initiativtagerne har bl.a. tidligere erfaringer med projekterne Miss Africa Danmark og Celebrate Africa. Har du selv afrikansk baggrund og lyst til stille din viden og mening til rådighed, kan du kontakte os og komme med på listen.

DIN AFRIKANSKE KONTAKT

Journalister, virksomheder og organisationer er meget velkomne til at kontakte os for kontakt til nogle af Afrikas stærke stemmer i Danmark. Vi håber initiativet vil blive vel modtaget og på sigt kan bidrage til et lidt mere nuanceret billede af Afrika og Afrikanere. Kontakt "Africa i Danmark" her på hjemmesiden.


 

Guide: Links og mere Afrikansk i Danmark

En mini-guide til udvalgte tilbud fra "Afrika i Danmark".

Blogs, radio, tv, magasiner og medier

U-landsnyt

u-landsnyt.dk kan du følge med i mediomtalen af udviklingslandene i de danske medier. På det fremragende site kan du bl.a. se hvilke programmer om 3. verdenslande, der vil blive vist i TV. U-landsnyt er også på Facebook.

Juju Radio

Dansk web-radio med afrikanske studieværter i en række forskellige programmer der kan streames online:jujuradio.com og Facebook: Juju Radio

Ethniqa Magazine

Online magasin på ethniqamagazine.dk og Facebook.

Dunia Duara by Pernille

Blog af Afrika kenderen Pernille Bærendsen: www.duniaduara.dk og Facebook: Dunia Duara

Afrika360

"Afrika360 er et forsøg på at skabe et mangfoldigt Afrikamedie, baseret på blogs skrevet af kompetente Afrikainteresserede krydret med velskrevne journalistiske artikler." Følg med på Facebook: Afrika360

African Courier

Det engelsk sprogede African Courier kan købes hveranden måned i den internationale kiosker (Hovedbanegården, Magasins kiosk, Københavns Lufthavn -kan være svært at finde). Bladet udgives i Tyskland for "afrikanere og venner af Afrika i Europa". En sjælden gang imellem også med indslag fra det afrikanske kulturliv i Danmark rapporteret fra "Africa in Denmark". Læs mere om the African Courier på bladets hjemmeside og Facebook

Butikker: mad, hår, tøj, frisører, skønhedsprodukter

Afrikansk frisør med hår til ALLE

Ghanesiske Barikisu kan nu officielt kalde sig både afrikansk og dansk frisør. Efter eksamen fra frisørskolen i København har hun taget springet og åbnet en salon, først i København City og nu på Vesterbro. Barikisu HAIR kan håndtere både lyst, glat, mørkt, krøllet og til damer og herrer. Bestil tid på tlf. 71 62 63 60 eller læs mere på www.barikisu.com og Facebook.

Noirebeauty.dk

Noirebeauty.dk er en ny netbutik der primært baseret på salg af højt kvalitet af Human Hair Extensions og skønhedsprodukter til kvinder. Bestillinger afgives på den nye hjemmeside og sendes indenfor 3 hverdagedage. Se udvalget på Noirebeauty.dk og på Facebook.

Nyah Beauty

Afrikansk frisør og skønhedsprodukter. Rantzausgade 8b, København. Se Facebook: Nyah Beauty og www.nyah-beauty.com

Butik African House

Ghanesiske Samuel Asante-Jakobsen har åbnet sin butik African Hous på Abel Cathrines Gade 3 (Vesterbro). Besøg www.africanhouse.dk og se udvalget af kunsthåndværk, kosmetikprodukter mm. -alt fra Afrika.

Butik Danafrika

Danafrika har et bredt udvalg af fisk, olier og andre specialiteter fra Afrika. Danafrika har netop udvidet deres lokaler, så de nu også har plads til en Fair Trade shop in shop med udvalgte Fair Trade varer. Besøg webside for Danafrika Trading og butikken der holder til på Nordre Fasanvej 195, kldr. 2000 Frederiksberg.

Africa WebStore - Web butik med afrikansk musik, film, tøj og andre varer

En online butik med Afrika-relaterede produkter er blevet tilføjet her på hjemmesiden (Se topmenuen). "Africa WebStore" tilbyder gode priser og et bredt udvalg af bl.a. bøger, film, plakater, te, skønhedsprodukter og tøj -alle med afrikanske relationer. Varerne præsenteres i partnerskab med de anerkendte online butikker Amazon.com og Amazon.co.uk. Amazon står for betaling og forsendelse. Hvis du er bosat i Danmark bør du vælge UK/Europe for den billigste forsendele, dog skal du være opmærksom på at US-butikken har et betydeligt større vareudvalg. Se dig omkring i varesortimentet her:
- Afrika WebStore (UK/Europa)
- Afrika WebStore (USA)

Kekela

Fra butikken Kekela i Århus sælges spændende kunsthåndværk mm. fra Sydafrika. Det er blandt andet keramik, cremer, skind, møbler, vin og smykker. Se mere på www.kekela.dk

Ethnic House

Professionel Afrikansk Frisør i Århus. Besøg hjemmeside

Fair Trade Danmark

Besøg sammenslutningen af danske Fair Trade organisationer på www.fairtrade.dk Her kan du finde butikker og Fair Trade varer fra bl.a. mange afrikanske varer.

Hammershus Fairtrade

Flettede kurve, djember og andre fairtrade produkter fra Ghana og Burkina Faso forhandles af Hammershus Fairtrade

Få syet tøj efter dine personlige mål hos skrædderne i Ouagadougou

Et dansk initiativ på internettet gør det muligt for dig at få skræddersyet tøj i høj kvalitet samtidig med at du støtter vestafrikanske kunsthåndværkere og bomuldsbønder. Samarbejdet er etableret af foreningen International Kontakt. Fil Bleu er et udviklingsprojekt, der involverer alle led i tekstilfremstillingen fra bondens bomuld til skræddernes færdige produkter. Alle modeller er fremstillet i vestafrikansk bomuld, vævet og trykt i Vestafrika og syet af skræddere i Ouagadougou - alle projektdeltagere i Fil Bleu. Hele salgsprisen (minus transport, told og moms) går til producenterne og deres lokalsamfund. Besøg www.filbleu.org

Afrikanske trommer

Dabeat (køb afrikanske trommer af høj kvalitet)

Restauranter

Restaurant Ma'ed

Ethiopisk restaurant på Griffenfeldsgade i København. Facebook: Restaurant Ma'ed

Restaurant Danafrika

Afrikansk restaurant på grænsen mellem Nørrebro, Frederiksberg og Afrika: Nordre Fasanvej 192. Tlf 3819 9956. (Fra kl 15-18: 2833 8000). Besøg også restaurant.danafrika.dk og Facebook: Danafrika

Restaurant Lalibela

Lalibela Etiopisk Restaurant på Jagtvej i København. Facebook: Restaurant Lalibela

Caribean Kitchen

Caribisk køkken i Fredensgade 34 B st. i Århus. Se: caribbean-kitchen.dk

Afrikanske musikere + dans og trommer

 

Afrikanske billedkunstnere og gallerier

 

Afrikansk danseundervisning, underholdning, shows

Der findes efterhånden en bred vifte af tilbud hvis du er interesseret i undervising i afrikansk dans. Her er en lille oversigt over nogle af de mange tilbud:

Musik, spillesteder og klubber

GLOBAL - Københavns spillested for verdensmusik

På adressen Nørre Allé 7 har der i mange år været gode muligheder for at høre musik fra bl.a. Afrika. GLOBAL er Danmarks eneste dedikerede spillested for "alverdens musik". Der præsenteres world music med et udvalg af de bedste bands fra Danmark og resten af verden. Global er i øvrigt også hjemsted for den årlige World Music Festival. Læs mere og hold øje med programmet på www.globalcph.dk og Facebook

Club Below

Afrikansk clubbing på Axeltorv 3 i København. Der er fest hver weekend og nærmere information om events udsendes via Facebook fra diverse arrangører og DJs.

Søpavillonen

Søpavillonen er blevet et populært sted for Afrikanske fester og mindre play-back koncerter. Det meste annonceres via Facebook, men stedet har også sin egen hjemmeside www.soepavillonen.dk

 

Afrikanske organisationer, klubber, kultur og foreninger

 

 

Afrikanske ambassader i Danmark

 

Flere links

Center for Kultursamarbejde med Udviklingslandene (CKU / DCCD)

Institution under Udenrigsministeriet der varetager kultursamarbejdet mellem Danmark og udviklingslandene i Afrika, Asien, Caribien, Latinamerika og Mellemøsten. CKU er også organisationen bag bl.a. Images festivalerne. Besøg www.DCCD.dk

 


Bemærk: "Africa in Denmark" på Crawfurd.dk er en gratis service, men leverer ikke gratis reklameplads. Tips modtages gerne, men der er ingen garanti for at samtlige links medtages i oversigten. Firmaer og andre med kommercielle produkter og initiativer der ønskes omtalt, bedes kontakte webmaster. Det er også muligt at købe bannerannoncer på hjemmesiden.


 

Udvalgte Fotos fra Afrika-arrangementer i Danmark:

En ikke helt opdateret oversigt og links til nogle af de mange fotos fra forskellige koncerter og begivenheder du kan finde her på hjemmesiden:

   

Photo exhibition: Home is where the heart is

Black History Month i London med billeder fra Afrika og Afrikanere i Danmark

Jacob Crawfurds fotoudstilling "Home is where the heart is" har fra juli til november 2006 været udstillet i London. Først på brunei Gallery (SOAS - School of African and Oriental Studies) og siden på Dominion Arts Education Centre i Ealing som en del af det officielle program i den årlige "Black History Month". Udstillingen viser portrætter fra livet i Afrika og fra livet som Afrikaner i Danmark og Europa. Udstillingen som nu tilbydes gallerier i Danmark havde op mod 10.000 besøgende på Brunei Gallery. Udstillingen har endnu ikke været vist i Danmark.. Læs mere om udstillingen her

 

 

 

 

Send this page to a friend

 

Top of page

 

 
 
 
 
 

 

 [ Home | Photos | Africa | Media Production | About me ]

  Copyright © Jacob Crawfurd - crawfurd.dk 1996-2016. All Rights Reserved.